Høsteventyr i vakre Myrkdalen

«…Her får vi med oss guide som tar oss med på en liten vandretur i Vik, som ligger vakkert til nede ved Sognefjorden»

Avreisedato: 19. september 2022 | 5 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Vestlandet med Sogne-, Nærøy- & Aurlandsfjorden

Vi skal på utflukt til Voss, som ligger omkranset av fjelltopper, vann og fossefall

Bli med oss på tur til Vestlandet og høsteventyr i vakre Myrkdalen. Vi skal få oppleve noe av det fantastiske som dette området har å tilby når vi besøker Sognefjorden, Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Vi bor midt på fjellet med panoramautsikt over vakkert terreng i høstfarger, og skal få prøvesmake både smalahove og gode lokalproduserte oster, og er du sprek kan du ta deg en vandretur i terrenget som omgir hotellet.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev de fantastiske Vestlandsfjordene

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Norge, Myrkdalen
Avreisedato: 19. september 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 23. september 2022

Program

Mandag: Hjem – Myrkdalen Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandvika. Her svinger vi av veien og kjører langs Tyrifjorden opp til Gol, forbi Hemsedal og frem til Lærdal hvor vi kjører den spektakulære Lærdalstunnellen frem til Aurlandsfjorden. Herfra er det ikke langt igjen til Myrkdalen Hotel som ligger med panoramautsikt over det vakre fjellandskapet. Her skal vi bo i 4 netter, og samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: i Myrkdalen Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi på utflukt i nærområdet. Vi starter dagen med å kjøre til Undredal som er ei lita bygd beliggende nede ved Aurlandsfjorden. Her skal vi besøke Undredal Stavkyrkje, samt at vi skal besøke Undredal Stølsysteri som er kjent over store deler av verden for sin geitost. Vi får høre om produksjonen, prøvesmake og har mulighet for å kjøpe med hjem. Etter besøket her kjører vi til Flåm, hvor de som ønsker det kan ta Flåmsbanen (mot tillegg). Om ettermiddagen går vi om bord i ferga fra Flåm som tar oss ut gjennom Aurlandsfjorden og inn den fantastisk vakre Nærøyfjorden til Gudvangen. Herfra er det ikke langt igjen tilbake til Myrkdalen. En annen dag skal vi på utflukt til Voss, som ligger omkranset av fjelltopper, vann og fossefall. Her skal vi først besøke Smalahovetunet på gården Løne. Her får vi omvisning på smalahovefabrikken, og kan også få en smak av denne lokale spesialiteten.

Vi skal også besøke Voss Folkemuseum hvor de har en samling på over 20 000 gjenstander. Her får vi en omvisning og får høre noe av den interessante historien før vi får fritid på egenhånd i Voss for lunsj. De som ønsker det kan også ta seg en gåtur til Bordalsgjelet hvor man får god utsikt til de fantastiske jettegrytene som elva har formet gjennom årtusener. Vi returnerer til Myrkdalen utpå ettermiddagen. Den siste dagen kjører vi over flotte Vikafjellet ned til Sognefjorden. Her får vi med oss guide som tar oss med på en liten vandretur i Vik, som ligger vakkert til nede ved Sognefjorden. Vi skal også få se Hove Steinkyrkje fra 1170, samt at vi får se Fridtjovstatuen som var ei gave til det norske folk fra den tyske keiseren Wilhem II i 1913. Vi returnerer til Myrkdalen ved lunsjtid. Resten av dagen fri til avslapning, samt gode muligheter for å ta seg en gåtur i den flotte terrenget rundt hotellet.

Fredag: Myrkdalen – hjem Frokost på hotellet før vi setter kursen hjemover. Vi kjører til Hardangerfjorden, og passerer Ullensvang og Odda før vi svinger inn i landet og passerer Røldal før vi kjører over Haukeli. Videre ned gjennom Telemark forbi Åmot og Gvarv frem til Porsgrunn. Her deler vi oss i 2 og en buss kjører sørover mot Kristiansand, og den andre mot Oslo tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 600,-
*Flåmsbanen tur/retur kr. 590,- (Må forhåndsbestilles – begrenset antall plasser)