Høsttur til sagnomsuste Island

“…fortsetter til et område med geotermisk aktivitet og Strokkur geysir, som har utbrudd hvert 5. minutt”

Avreisedato: 21. september 2021 | 6 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 7
Flyreiser

Sagnomsuste Island

Bli med og opplev spektakulær natur!

Island har en fascinerende historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid, og ble først bebodd av noen hardbarkede nordmenn på 800 tallet. Etter dette har både vikinger, munker, sjømenn, musikere, fiskere, politikere, forfattere og artister gjort sitt for å sette preg på historien til denne lille øya. Besøkende forlater Island fulle av energi, som kanskje kan godskrives energien fra geysirene som spruter opp, store åpne vidder med flott landskap, isbreer, vulkaner osv. Reykjavik er i tillegg til å være verdens nordligste hovedstad, også innehaver av verdens eldste parlament – Alltinget ble grunnlagt i år 930.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spektakulær natur

Fascinerende historie

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Island, Reykjavik
Avreisedato: 21. september 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. september 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Island Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Reykjavik med avgang kl.13,45. Etter ca. 2,5 time ankommer vi Island, og tar plass i bussen som tar oss det siste stykket inn til Reykjavik hvor vi sjekker inn på Icelandair Hotel Natura. Hotellet har svømmebasseng, restaurant og hyggelig bar. Det er ca. 1,7 kilometer å gå til Halgrimskirkja som er starte på sentrum, og det går lokalbuss like utenfor hotellet hver halvtime hele dagen, og oftere i rushtiden. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag, torsdag, fredag og lørdag: På Island Vi har frokost inkludert hver morgen, samt middag to kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag får vi med oss lokalguide som tar oss med på guiding i Reykjavik sentrum. Vi får se de mest kjente severdighetene, høre den interessante historien om øya samt høre hvor vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Om ettermiddagen kan de som ønsker det dra på utflukt til Den Blå Lagune (mot tillegg i prisen). Her kan man ta seg et godt bad. Vannet i denne verdenskjente lagunen holder en gjennomsnittstemperatur på 37 grader hele året. En annen dag har vi inkludert utflukt til den såkalte gylne sirkel. Vi starter dagen med å dra til Tingvellir Nasjonalpark som står på UNESCOs verdensarvliste. Tingvellir er også det eneste stedet i verden hvor man kan stå på den europeiske kontinentalsokkelen og se over til den amerikanske kontineltalsokkelen. Her finnes verdens eldste parlament som ble grunnlagt i år 930. Vi kjører videre til Gullfoss, før vi fortsetter til et område med geotermisk aktivitet og Strokkur geysir, som har utbrudd hvert 5. minutt. Etter besøket kjører vi via Skalholt Kirke tilbake til Reykjavik.  Den siste utfluktsdagen drar vi til den sørlige delen av Island. Området er kjent for sitt vakre landskap, fantastiske vannfall, jordbruksområder og store områder med sort sand, flotte isbreer og små landsbyer. Vi gjør flere stopp underveis, blant annet ved fossefallene Seljandsfoss og kystbyen Vik. Etter en opplevelsesrik dag er vi tilbake i Reykjavik utpå ettermiddagen. Vi har også en hel dag på egenhånd.

Søndag: Island – hjem Vi får en tidlig frokost før vi kjører til flyplassen i Reykjavik. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo. Etter 2,5 time lander vi på Gardermoen kl.12,35 (lokal tid) og kjører de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 250,-
*Utflukt til ”Blå Lagune” kr. 825,-