Hyggelige Albir på Costa Blanca

“…de trange, steinbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania»”

Avreisedato: 24. oktober 2018 | 10 dager | Turpris: 9790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Nyt høsten på «Den hvite kyst»

Bli med oss til Costa Blanca, og koselige Albir. Spania er så mye mer enn strender, svømmebasseng og en endeløs rekke av strandhoteller. Vi bor i strandbyen Albir  og får mulighet til å slappe av på vårt hotell med beliggenhet i sentrum av Albir. I tillegg skal vi oppleve mye av det som vi kanskje ellers ikke ville ha fått se. Vi skal besøke små landsbyer, få vakre naturopplevelser, og oppleve noe av det flotte dette området har å tilby oss besøkende. Reiser du til Albir på Costa Blanca vil du få en rolig og avslappende reise med spennende utflukter underveis. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder med på hele turen!

Spennende utflukter inkludert

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9790
Sted: Spania, Albir
Avreisedato: 24. oktober 2018
Avreisested: Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 02. november 2018

Program

Onsdag: Hjem – Albir Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar med seg deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Lufthavn Torp. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Alicante, avgang kl. 11,15. Etter ca 3,5 timer ankommer vi Spania, hvor bussen står og venter for å ta oss med det korte stykket til Albir. Her sjekker vi inn på vårt gode Hotel Playa Albir med beliggenhet i sentrum av Albir, og ca 10 minutters spasertur fra stranden. Alle rom med balkong. Bar, restaurant og flott bassengområde er noen av stikkordene. Vi samles til felles middag om kvelden. 

Torsdag – torsdag: I Albir Frokost inkludert hver dag, samt felles middag 7 kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppstensgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira til Calpe. Her skal vi være med når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurere allerede i det 7.århundre og var en muslimsk landsby. De trange, steinbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». På vei opp hit stopper vi først i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt. En tredje dag går turen til Costa Blancas hovedstad Alicante. Vi kjører ned og tar gamlebyen i nærmere øyesyn. Denne kan ved første øyekast virke litt slitt, men dette inntrykket forsvinner raskt hvis man bevilger seg litt tid til å utforske de mange smågater og smug. Til slutt bør vi ta en tur på den flotte, flislagte promenaden Explanada d’ Espanya som er flankert av høye daddelpalmer. På vei tilbake til Albir besøker vi den fargerike fiskelandsbyen Villa Joyosa.

Vi får god tid på egenhånd i Albir. Vi kan gå på marked, besøke Altea med sin spesielle gamleby, dra med lokalbussen til Benidorm, benytte oss av hotellets fasiliteter, spasere en tur på stranden osv. Det er underholdning på hotellet de fleste kveldene i uka.

Fredag: Albir – Hjem Vi har en tidlig avreise fra hotellet, og får med oss frokostpakker. Vi kjører ned til flyplassen i Alicante. Her sjekker vi inn på morgenflyet tilbake til Sandefjord. Etter 3,5 timer lander vi på Torp kl.10,45 og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder. 

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*2 lunsjer
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 340,-