Kroatiske juveler på Istriahalvøya

Middelalderbyer, god mat og smaragdgrønt hav på Istria høsten 2020

Avreisedato: 03. oktober 2020 | 10 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Opplev naturskjønne Istria i Kroatia

Istria byr på pittoreske landsbyer og dramatisk kystlandskap…

Istria i Adriaterhavet – ”Balkans Toscana” – minner om en stor, grønn drueklase. Her har de dyrket vindruer og produsert utsøkt vin i mange hundre år. I bratte, grønne skråninger ved eldgamle steinhus står oliventrærne tett i tett. Kontrastene er mange. Bukta er full av sjarmerende, små landsbyer. Vakre venetianske 1700-tallshus står i sterk kontrast til gamle steinhus og bondegårder omgitt av grønne bakker. ”Terra magica”, den røde, magiske jorden, som romerne kalte den, gjør landskapet unikt. De små byene vi skal besøke, har spennende historie, kunstgallerier og severdigheter. Hele kyststrekningen er et eldorado for den som vil bade, sole seg og nyte Adriaterhavets rene, klare vann og innbydende strender. Bli med til Istriahalvøya – stedet for livsnytelse!

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev flotte og naturskjønne Istriahalvøya

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Kroatia, Istriahalvøya
Avreisedato: 03. oktober 2020
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 12. oktober 2020

Program

Lørdag: Hjem – Vrsar Bussen starter fra Kristiansand og tar med seg deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Pula, avgang kl.17,20. Etter 2,5 timer lander vi i Kroatia, og tar plass i bussen som tar oss med det siste stykket til Vrsar. Byen ligger like ved Adriaterhavet som en uberørt, vakker perle, og har beholdt sitt særpreg og sin sjarm med havna, fisketorget og gamlebyen. Vi skal bo på Hotel Pineta som ligger i gangavstand fra sentrum og havet. Hotellet har svømmebasseng, restaurant, bar og alle rom har balkong.

Søndag – søndag: I Vrsar Vi har inkludert frokost hver morgen, samt middag 6 kvelder under oppholdet. En dag skal vi besøke Rovinj og Porec, en av Istrias mest kjente feriebyer med gamle, ærverdige palasser og spesiell arkitektur. Byens største severdighet er den imponerende Euphrasius-basilikaen som har fått sin plass på UNESCO-verdensarvlisten. Den er fra 500-tallet, og er et av de best bevarte bysantiske byggverkene i Europa. Etter besøket i Porec fortsetter vi til Rovinj. Her tar en lokalguide oss med inn i byen med labyrinter av trange, brosteinsbelagte gater og husfasader malt i pasteller og varme jordfarger. Byen har ord på seg for å være den vakreste og mest romantiske av alle Istrias kystbyer, og St. Euphemia-katedralen troner over byen. Fra klokketårnet kan man i klarvær se helt til Venezia, byens gamle okkupasjonsmakt på den andre siden av Adriaterhavet. En annen dag drar vi på utflukt til Pula. Her blir vi møtt av en lokalguide som tar oss med på en liten byvandring i den spennende byen. Byen blir mest besøkt på grunn av sitt imponerende 2000 år gamle romerske amfiteater. Det var åsted for gladiator- og dyrekamper på lik linje med Colosseum i Roma, og kunne romme  opp mot 25 000 tilskuere. Etter besøket i Pula besøker vi en vingård, hvor vi kan prøvesmake de forskjellige vinene som de produserer her. Den siste utfluktsdagen går til Motovun. Vi kjører den flate landeveien i bunnen av Mirnadalen, den såkalte ”Trøffelveien”. På begge sider av veien er det store skoger fulle av viltvoksende trøfler som har gjort sitt til at Motovun har blitt så kjent. Byen har en fantastisk beliggenhet på toppen av et grønnkledd fjell, ”som en diamant dandert på en fløyelspute”, ble den så vakkert beskrevet. Veien opp til den 800 år gamle bymuren og borgen går på kronglete veier opp til toppen. Langs hele veien er det butikker som bugner av trøfler, olivenolje, lokalprodusert vin og brukskunst av alle slag. Turen går videre til Groznjan, enda en vakker, liten by med fantastisk utsikt over Mirnadalen. Byen er omgjort til en kunstnerkoloni. Her stilles ut og selges malerier, keramikk, silkemalte tørklær, smykker og mye mer. Vi får også god tid til å utforske nærområdene på egenhånd.

Mandag: Vrsar – hjem Vi har en tidlig avreise fra hotellet og får med oss frokostpakker på veien. Vi kjører opp til flyplassen i Venezia (drøye 3 timers effektiv kjøring). Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo. Etter 2,5 timer ankommer vi Oslo kl.12,25, og tar plass i bussen som venter på å ta oss de siste milene hjem til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 350,-