Jomfrucruise fantastiske Costa Smeralda

Bli med på en fantastisk cruisereise med Costa sitt nye flaggskip, Costa Smeralda!

Avreisedato: 20. oktober 2019 | 11 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 3
Pensjonistforbundet

Bli med på jomfrucruiset til Costa Smeralda!

“Vi blir de første gjestene som går om bord på Costa Smeralda”

Hva er vel bedre enn lukten av noe helt nytt? Vær den første til å sove i senga på lugaren og en av de første til å spise deilig mat i restauranten. Eller, hva med å være en av de første til å ta en dukkert i bassenget om bord? La deg imponere over det flotte og miljøvennlige cruiseskipet Costa Smeralda når det lugger ut på sitt jomfruseilas i oktober. Med Costa sitt nye flaggskip skal vi på en fantastisk reise som går fra Hamburg gjennom Gibraltarstredet til Barcelona i Middelhavet. Underveis besøker vi de spennende havnene Rotterdam og Lisboa. Bli med, få en opplevelse du sent vil glemme!

 

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforundet

Bli med på Jomfrucruise!

Splitter ny cruisebåt

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Jomfrucruise til Middelhavet
Avreisedato: 20. oktober 2019
Avreisested: Oslo Hjortneskaia
Hjemreisedato: 30. oktober 2019

Program

Søndag: Hjem – Oslo (Kiel) Vi har fremmøte på egenhånd på fergeterminalen til Color Line på Hjortneskaia hvor vi møter reiselederen og de andre turdeltakerne. Her går vi om bord i skipet til Kiel som har avgang kl.14,00. Alle som bestiller utvendig eller balkonglugar på cruisebåten får utvendig lugar denne natten, de som bestiller innvendig lugar på cruiseskipet får også innvendig lugar på denne overfarten. Vi samles til felles velkomstlunsj ved avgang. Ettermiddagstimene slapper vi av og koser oss om bord i hyggelige omgivelser.

Mandag: Kiel – Hamburg – Costa Smeralda Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Kiel som vi ankommer kl.10,00. Her venter buss for å ta oss den siste drøye timen frem til Hamburg. Her blir vi de første offisielle gjestene som går om bord på jomfruturen til Costa Smeralda som skal ta oss ned langs kysten gjennom Gibraltarstredet til Barcelona. Vi går på oppdagelsesferd om ettermiddagen før vi kaster loss om kvelden. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og blir underholdt av levende musikk rundt om på skipet.

Tirsdag – onsdag: Om bord på Costa Smeralda Tirsdag har vi stort sett hele dagen til sjøs. Om kvelden ankommer vi Rotterdam i Nederland hvor vi skal ligge ved kai til neste dag. Onsdag formiddag kan vi dra på oppdagelsesferd i byen som er en av de største havnebyene i Europa. Dra inn til sentrum, eller hva med å dra på et lite havnecruise i byen hvor man kan se og høre historien til denne kjente havnen?  Kl 14,00 setter vi kursen videre på tokt langs den franske kysten mot Middelhavet. Torsdag og fredag tilbringer vi dagene til sjøs, vi går på oppdagelsesferd og kan utforske skipet nærmere og prøve noen av de mange restaurantene. Lørdag ankommer vi Lisboa om morgenen og blir liggende helt til søndag kveld. Denne hovedstaden er en av de mest sjarmerende i hele Europa. Dra til gamlebyen Alfama, kjør med de gule trikkene, dra opp på en av de 7 høydene som omgir byen og gir en fantastisk utsikt over byen og områdene rundt – mulighetene er mange. Det er også mulig å bli med på utflukt (mot tillegg). Mandag og tirsdag tilbringer vi dagene til sjøs igjen. Søndag seiler vi gjennom Gibraltarstredet, og kan gå ut på dekk og se Afrika på den ene siden og Europa på den andre. Ellers får vi god tid til å utforske de delen av skipet vi fortsatt ikke har rukket.

Onsdag: Barcelona – hjem Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Barcelona. Her tar vi farvel til Costa Smeralda, og kan se tilbake på et uforglemmelig jomfrucruise. Vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Barcelona. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl. 13,00. Etter drøye 3 timer lander vi tilbake på Gardermoen og tar farvel med reiselederen og de andre turdeltakerne for denne gang.

Fakta om cruiseskipet:

  • Bygget i Turku i Finland – sjøsatt i 2019
  • 182 700 bruttotonn, 337 meter lang
  • 2612 lugarer og 11 restauranter
  • Drivstoff – miljøvennlig LNG gass – marsjhastighet – 21,5 knop
  • Et av verdens største spa-anlegg til sjøs
  • Mange barer og salonger, og mannskap i feststemning

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*1 overnattinger på Oslo-Kiel før cruiset i delt dobbellugar
*1 frokoster & 1 lunsj på Oslo-Kiel
*10 netters jomfrucruise med alle måltider
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)
*Utvendig lugar kr. 5 990,- (per lugar)
*Cove Balkonglugar kr. 7 890,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 8 690,- (per lugar)
*4 timers utflukt i Lisboa kr. 225,-
*Drikkepakke Piu Gusto kr. 3 000,- (Pris per person. Alle i samme lugar må ha drikkepakke. Ubegrenset drikke (øl/vin/drinker/brus/vann) servert i glass fra barer og restauranter om bord på cruiseskipet.)