Julemarked på Røros & førjulshygge på Savalen

«…byen er pyntet til jul, fylt med sjarm og tradisjonelle aktiviteter»

Avreisedato: 30. november 2021 | 4 dager | Turpris: 5490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Bussreiser

Førjulshygge på Savalen

 Få litt påfyll av den gode julestemningen!

Fargerike hus, hvit snø og en fortryllende blåtime – går det an å finne en mer perfekt ramme rundt et julemarked? Røros er julepyntet og fylt med sjarm og tradisjonelle aktiviteter – du er god om du ikke er i julestemning når vi drar herfra.  Vi bor og koser oss på flotte Savalen Fjellhotell med sine mange salonger, flotte spa-anlegg og fantastisk utsikt over vakker fjellheim, og med Røros ikke langt unna.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev stemningsfulle Røros pyntet til jul

Nyt deilige dager og aktiviteter på Savalen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5490
Sted: Norge, Savalen
Avreisedato: 30. november 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 03. desember 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Savalen Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 forbi Oslo, videre opp forbi Minnesund, Elverum og Rena, hvor elvene Rena og Glomma renner sammen. Vi følger Glomma langs vestsiden av Østerdalen til Koppang, Atna og Alvdal. Herfra fortsetter vi til Fåset hvor vi svinger av fra hovedveien og kjører de siste kilometerne i vakkert fjellterreng forbi gamle gårdsbruk og hytter før vi 730 meter over havet stanser utenfor Savalen Fjellhotell. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag og torsdag: På Savalen Frokost og middag hver dag. Den første dagen tilbringer vi hele dagen på Savalen. Denne dagen besøker vi Nissehuset som vi finner her, og har inkludert gløgg og kake samt lunsj på hotellet. Det er mulig for de som ønsker å bestille kanefart denne dagen (mot tillegg). Resten av dagen kan vi slappe av, nyte det flotte spa-anlegget eller gå oss en tur i vakre omgivelser før vi samles til julebord om kvelden. Den andre dagen drar vi til Røros – Bergstaden – den gamle gruvebyen på fjellet, gjort kjent ikke minst av dikterhøvdingen Johan Falkberget. Her får vi med oss guide som tar oss med på en vandring gjennom de historiske gatene med trehusbebyggelse bevart slik den opprinnelig var med sine trange smug og gater innimellom slagghaugene fra gruvedriften. Det er en magisk stemning her denne dagen da julemarkedet åpner, byen er pyntet til jul og boder lokker oss med gode lukter. Når blåtimen setter inn og gatelysene blir tent setter vi kursen tilbake til Savalen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Savalen – hjem Vi spiser god frokost før vi pakker i bussen og kjører til Alvdal og videre ned Østerdalen og ut på E6 forbi Oslo til Bærum og Bærums Verk. Her gjør vi en stopp for å få litt påfyll av den gode julestemning vi allerede er komme i. Etter besøket her fortsetter vi  de siste milene tilbake til våre påstigningssteder sørover mot Kristiansand.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*1 julebord
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 900,-
*Kanefart kr. 330,- (per person, må forhåndsbestilles)