Julemarked i Gdansk

“…samt hygge oss på det koselige julemarkedet”

Avreisedato: 03. desember 2023 | 4 dager | Turpris: 5490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

En vakker og innbydende by med en spennende historie

Hyggelig julemarked & flott gamleby

Gdansk har en 1000 år lang historie med yrende handel å se tilbake på. Byen var en gang kjent som juvelen av de Hanseatiske byene og selv nå holder den stand som en av den Baltiske regionens viktigste byer. Selv om 90% av alle husene ble bombet under 2. verdenskrig, ble gamlebyen møysommelig gjenoppbygget slik den fremsto før krigen. Under vårt opphold i Gdansk foregår også julemarked med mange boder med mat og håndverk, samt en flott julepyntet gamleby.

 

Tilbake til reiseoversikt

Koselig julemarked i gamlebyen

Guiding i Gdansk

Reiseleder med på turen

Reisefakta

Turpris: 5490
Sted: Polen, Gdansk
Avreisedato: 03. desember 2023
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 06. desember 2023

Program

Søndag: Hjem – Gdansk Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. her sjekker vi inn på flyet til Gdansk, avgang kl.11,40. Etter 1,5 time lander vi i Polen og tar plass i bussen som tar oss de siste minuttene til sentrum av byen hvor vi skal bo i 3 netter. Om ettermiddagen denne dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandretur i den historiske delen av byen. Vi får høre den interessante historien som byen har å tilby og ser mange av byens severdigheter. Vi avslutter med felles middag.

Mandag og tirsdag: I Gdansk Frokost inkludert hver dag, og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Mandag tar reiselederen oss med til Uphagen-huset hvor vi drar tilbake i tid. Her får vi se hvordan de rike borgerne bodde på 1700-tallet. Vi får se den glamorøse trappen, den elegante spisestuen, de mange småstuene og ikke minst ned trappen til der tjenestefolket holdt til.  Resten av dagen og hele neste dag blir fri til å utforske byen nærmere på egenhånd samt hygge oss på det koselige julemarkedet. Når mørket faller på er det nesten magisk å gå langs de brostenslagte gatene med flotte pyntede julegater, små, koselige, dekorerte butikker og gater fylt av spennende restauranter.

Onsdag: Gdansk – hjem Frokost på hotellet før vi drar til flyplassen. Her sjekke vi inn på flyet til Torp, avgang kl.11,35. Etter 1,5 time lander vi i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Guiding i Gdansk
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 900,-
*Sitteplass på flyet ved siden av reisefølge kr. 300,- (per person totalt for tur/retur)