Kaliningrad – et lite stykke Russland

Opplev ‘et lite stykke av Russland’ på tur til Kaliningrad våren 2020

Avreisedato: 18. mai 2020 | 5 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 9
Flyreiser

Historiske og sjarmerende Kaliningrad 

I Kaliningrad besøker vi den berømte Königsberg-katedralen!

Kaliningrad, tidligere kjent som Königsberg, er Russlands utpost mot Europa midt mellom Litauen og Polen. Byen ble grunnlagt av de teutoniske ridderne på 1200-tallet og har i århundrer vært en viktig handelsby. Blant stalinistisk arkitektur og sovjetiske monumenter finner vi sjarmerende nabolag, Königsberg-katedralen og museet om filosofen Immanuel Kant.  Selv om byen ble hardt rammet under andre verdenskrig finner vi mange spor etter tysk arkitektur og kultur i området.  I de vakre kystlandsbyene Svetlogorsk og Yantarny får du et glimt av fortidens rikdom – en av verdens få plasser hvor du kan finne ravstein langs de flotte sandstrendene i området.  Bli med når vi utforsker ‘det lille stykket av Russland’, kjent for sin flotte natur og spennende kultur!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev spennende Kaliningrad

Inkludert utflukt til vakre kystlandsbyer

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Russland, Kaliningrad
Avreisedato: 18. mai 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 22. mai 2020

Program

Mandag: Hjem – Kaliningrad Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar med seg deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Gdansk, avgang kl.14,15. Etter en drøy time lander vi i Polen og tar plass i bussen som tar oss med langs Østersjøkysten til Kaliningrad, som er den russiske enklaven beliggende ved Østersjøkysten. Turen fra Gdansk er på ca 2,5 timers effektiv kjøring + grensepassering. Her sjekker vi inn på vårt hotell i sentrum hvor vi skal bo i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Kaliningrad Vi har frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen møter vi vår lokalguide og får en interessant rundtur i denne vakre byen, grunnlagt av teutoniske riddere i år 1255. Byen var en viktig handelsby i det prøyssiske riket frem til Andre verdenskrig. Byen ble da overført til Sovjetunionen og er fortsatt en delvis selvstyrt del av Russland. Underveis på guidingen har vi inkludert inngang til Königsberg-katedralen med historie helt tilbake til 1333 og eget Immanuel Kant museum. En annen dag under oppholdet skal vi på utflukt til Yantarny og Svetlogorsk. Svetlogorsk er en utrolig vakker landsby på Zamland-halvøya på den baltiske kysten. Her får vi se Brakhert skulpturpark, vanntårnet og vi får mulighet til å ta en spasertur på strandpromenaden. Vi skal også besøke den lille, koselige byen Yantarny som er kjent for sine brede, flotte sandstrender. Dette er en av de få plassene i verden hvor man kan finne ravstein under føttene når man går på stranden. Vi får også se et utgravningsfeltet som produserer 90% av verdens behov for rav i dag. En dag har vi også hele dagen fri i Kaliningrad til å slappe av og kose oss, samt utforske byen nærmere på egenhånd.

Fredag: Kaliningrad – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet av buss som tar oss med til flyplassen i Gdansk. Her sjekker vi inn på flyet til Sandefjord Torp, avgang kl.12,10. Etter 1,5 time lander vi i Norge, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

NB! Alle må ha elektronisk visum for å komme inn til Kaliningrad.  Dette er gratis – søk på https://evisa.kdmid.ru/en-US . Om du ønsker at vi skal ordne dette så koster det kr. 200,- per person.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 100,-
*Elektronisk visum til Kaliningrad om vi skal ordne det kr. 200,-