Kosovo og ukjente skatter i Albania

Opplev to spennende land på Balkan i september!

Avreisedato: 09. september 2020 | 8 dager | Turpris: 9290

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Skjulte perler i Kosovo og Albania

Oppdag to fascinerende land på Balkan!

Kosovo er et fascinerende land i hjertet av Balkan, med sjarmerende fjellbyer og 1300-talls kloster dekket med middelalderkunst – og det er bare starten. Landet er et av Europas yngste land, men området har en  dramatisk historie. Vi bor i hovedstaden Pristina og får oppleve noe av det beste byen har å tilby. I Albania finner vi vakker natur, en spennende hovedstad og fantastiske strender som lokker på oss besøkende.  Vi bor i Albanias eldste by, Durres Riviera, med historie som går tilbake i tid over 3000 år! Landet har fortsatt få turister når man sammenligner med de andre nabolandene! Oppdag den vel bevarte hemmelighet på reisekartet og få en innholdsrik ferie på Balkan!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev to spennende land på samme tur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9290
Sted: Kosovo og Albania
Avreisedato: 09. september 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 16. september 2020

Program

Onsdag: Hjem – Durres (Albania) Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på flyet til Pristina, avgang kl.07,00. Etter 3 timer ankommer vi Kosovo, og tar bussen frem til Durres som ligger nede ved Adriaterhavet (3 timers effektiv kjøring). Vi skal bo 5 netter på hotell i en liten landsby i utkanten av byen. Vi får litt fri om ettermiddagen før vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag, lørdag og søndag: Durres Riviera Frokost og middag inkludert hver dag. Den første dagen blir vi hentet med buss og lokalguide som tar oss med inn til Durres. Byen er Albanias eldste, med historie som går tilbake til tiden da korinterne invaderte området for nesten 3000 år siden. Byen har flere antikke bygninger, og underveis har vi inkludert inngang og besøk i bl.a. det romerske amfiteateret som ble bygget for keiser Hadrian. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet på ettermiddagen. Den andre utfluktsdagen kjører vi innover i landet til Albanias hovedstad Tirana, hvor vi får en rundtur med lokalguide og får se de mest kjente severdighetene. Lunsj på egenhånd før vi om ettermiddagen returnerer til Durres. Vi får også 2 dager til å slappe av og kose oss i byen og på hotellets områder.

Mandag: Durres Riviera – Pristina Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Kosovo. Vi kjører innover i landet gjennom variert landskap til Kruja i Albania, 560 meter over havet, ved fjellet Sari-Salltiku. Her får vi en flott utsikt over landskapet rundt. Etter besøket her fortsetter vi over grensen og inn i Kosovo. Her stopper vi i pittoreske Prizren med sin sjarmerende gamleby med både moskeer og kirker. Slottet ligger beskyttende høyt over gamlebyen. Vi får en guidet rundtur her samt mulighet til å spise lunsj på egenhånd før vi fortsetter siste stykket til Pristina hvor vi skal bo i sentrum de 2 siste nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag: I Pristina Frokost på hotellet. Vi får med oss lokalguide om formiddagen som tar oss gjennom sentrum. Byen har en stormfull historie og vi finner en blanding av nytt og gammelt i hele byen. Noen nabolag er godt bevart med gamle basarer, og vi kan fortsatt høre innkallingen til bønn fra minaretene rundt om i byen. Ettermiddagen fri til avslapning og hygge.

Onsdag: Pristina – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,10. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 505,- (enkeltrom utover 20%)
*Hotellrom på Quality Gardermoen natten før avreise kr. 975,- (per rom)