Kystcruise og vakre høstfarger i Hardanger

«…bli med Voss Gondol som tar oss med opp til 820 m.o.h. med fantastisk utsikt»

Avreisedato: 04. oktober 2021 | 4 dager | Turpris: 5790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 12
Bussreiser

Naturopplevelsene ligger som perler på en snor langs Hardangerfjorden!

…kjører inn på Nasjonal turistveg Hardangervidda og stopper på Norsk Natursenter.

Bli med til vakre Hardanger i høstfarger. Vi starter turen med en avslappende og hyggelig seilas fra Langesund, hvor vi seiler store deler av turen mellom Stavanger og Bergen innaskjærs, med utsikt over vakkert kystlandskap og byer. Vi skal bli med den nye gondolen i Voss til toppen av fjellet og nyte panoramautsikten, og vi skal besøke Vøringsfossen, samt få se panoramafilmen Hardangervidda på Norsk Natursenter, mens vi bor idyllisk til i vannkanten i Norheimsund.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vakre naturopplevelser fra fjord til fjell

Opplev den spektakulære Vøringfossen

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5790
Sted: Norge, Norheimsund
Avreisedato: 04. oktober 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 07. oktober 2021

Program

Mandag: Hjem – Langesund (Bergen) Vi har påstigning langs E-18 både fra Oslo og Kristiansand og samles i Langesund. Her går vi om bord i cruisefergen som skal ta oss med til Bergen kl.14,30 (skipet gjør et stopp i Hirtshals om kvelden, og Stavanger om morgenen etter). Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og kan nyte utsikten over havet fra skipets salonger, eller gjøre fordelaktige innkjøpt i taxfree butikken. Om kvelden samles vi til felles middag i skipets restaurant.

Tirsdag: Bergen – Norheimsund Vi spiser frokost om bord, og fra kl.07,00 og utover seiler vi langs kysten fra Stavanger og opp til Bergen, det meste av turen innaskjærs. Vi nyter utsikten, og passerer bl.a. Haugesund på vår vei. Vi nyter innseilingen til Bergen by, hvor vi ankommer kl.12,30. Her tar vi plass i bussen og setter kursen innover i landet. Vi kjører langs fjordarmer forbi Trengereid, Vaksdal og Stanghelle frem til Voss. Her skal vi bli med den nye Voss Gondol som tar oss med opp til 820 m.o.h. med fantastisk utsikt over områdene rundt. Etter besøket her kjører vi til Granvin som ligger vakkert til ved Hardangerfjorden. Vi stopper ved Steinsøberget hvor vi får en flott utsikt over fjorden og Folgefonna, samt ved Steindalsfossen hvor man kan gå tørrskodd på baksiden av fossen. Herfra er det ikke langt igjen til Norheimsund hvor vi skal bo i 2 netter på Thon Hotel Sandven som har en historie tilbake til 1857 og ligger idyllisk til ved Hardangerfjorden (rommene er i den nye delen). Vi samles til felles middag.

Onsdag: Norheimsund Frokost og middag. Vi starter dagen med å kjøre langs fjorden til Kvanndal. Her skal vi ta ferge først til Utne og så videre over til Kinsarvik. Ved ankomst til Kinsarvik kjører vi nordover til Eidfjord. Her kjører vi inn på Nasjonal turistveg Hardangervidda og første stopp blir Norsk Natursenter. Her får vi se den 20 minutter lange Ivo Caprino filmen som tar oss med til Hardangervidda og Hardangerfjorden – det er en fantastisk opplevelse. Etter besøket her kjører vi til Vøringfossen som stuper 182 meter ned i juvet. Vi fortsetter opp Måbødalen til høysletta hvor vi får en flott utsikt før vi setter kursen tilbake mot hotellet. På vei tilbake kjører vi over den nye Hardangerbrua.

Torsdag: Norheimsund – hjem Frokost på hotellet før vi setter kursen hjemover. Vi kjører sørover til Tørvikbygd hvor vi tar ferge over til Jondal. Herfra kjører vi i tunnel under Folgefonna til Odda. Vi gjør en stopp ved den kjente Låtefossen før vi fortsetter forbi Røldal og opp over Haukeli til Morgedal, Seljord og tilbake langs Norsjø til Porsgrunn. Her deler vi oss og fortsetter tilbake til våre påstigningssteder langs E-18 mot Kristiansand og Oslo.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*3 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 1 110,-
*Utvendig lugar på ferga kr. 400,- per lugar