Langtidsferie Costa Blanca – Albir

“…vakker fjelltur over Cole de Rates på veien får vi et fantastisk skue når mandeltrærne blomstrer på bar gren”

Avreisedato: 22. januar 2025 | 29 dager | Turpris: 26990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Varme vinterdager på langtidsferie i Costa Blanca

Bli med oss bort fra den kalde norske vinteren og opplev det virkelige Spania og Costa Blanca. Spania er så mye mer enn strender, svømmebasseng og en endeløs rekke av strandhoteller. Vi bor i strandbyen Albir  og får mulighet til å slappe av på vårt hotell med flott beliggenhet direkte på stranden i Albir. I tillegg skal vi oppleve mye av det som vi kanskje ellers ikke ville fått se. Vi skal besøke små landsbyer og få vakre naturopplevelser som mandelblomstring og trær fulle av appelsiner.

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder med på hele turen

1 hel måned borte fra snø og is!

Flere spennende utflukter inkludert

Reisefakta

Turpris: 26990
Sted: Spania, Costa Blanca, Albir
Avreisedato: 22. januar 2025
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 19. februar 2025

Program

Onsdag 22. januar: Hjem – Albir Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her går vi om bord i flyet til Alicante, avgang kl. 20,10. Etter ca. 3,5 timer ankommer vi Spania, hvor bussen står og venter for å ta oss med til Albir. Her sjekker vi inn på Hotel Kaktus med flott beliggenhet på strandpromenaden i Albir. Alle rom med balkong, svømmebasseng på taket, restaurant, bar og underholdning flere dager i uka er noen stikkord.

Torsdag 23. januar – tirsdag 18. februar: I Albir Frokost inkludert hver dag, lunsj 2 dager og middag 25 dager. En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea, forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppstensgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira til Calpe. Her skal vi være med når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest som har en historie som går tilbake til det 7. århundre dra maurerne regjerte i området. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». Etter besøket her fortsetter til Tarbena hvor vi har inkludert enkel lunsj. Herfra over Rottepasset med fantastisk utsikt områdene rundt, før vi kommer ned i Jalondalen, hvor vi får smake på spansk skinke, ost og vin. Underveis denne dagen får vi oppleve den fantastiske mandelblomstringen, og kjører gjennom store områder hvor frukten Nisporos blir dyrket. En tredje dag skal vi på utflukt til Murcia. Her får vi først se sitronpantasjene som omgir byen, før vi fortsetter inn til sentrum hvor vi får en rundtur, samt at vi skal besøke den flotte katedralen. Vi får også tid på egenhånd til å spise lunsj, samt se oss rundt. Vi får god tid på egenhånd i Albir. Vi kan gå på marked, besøke Altea med sin spesielle gamleby, dra med lokalbussen til Benidorm, benytte oss av hotellets fasiliteter, spasere en tur på stranden osv.  Det er underholdning på hotellet noen kvelder i uka.

Onsdag 19. februar: Albir – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi kjører til Alicante flyplass. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.15,35. Etter 3,5 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss det siste stykket hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*28 overnattinger i delt dobbeltrom
*28 frokoster
*2 lunsjer
*25 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 7 840,-