Langtidsferie Costa Blanca – Albir

Opplev Albir, en av de vakreste områdene langs Costa Blanca!

Avreisedato: 20. januar 2024 | 29 dager | Turpris: 25490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Fjell, mat, vin og strender langs Costa Blanca kysten

På langtidsferie i Albir er det inkludert fire ulike utflukter!

Bli med oss bort fra den kalde norske vinteren og opplev det virkelige Spania og Albir langs Costa Blanca kysten. Spania er så mye mer enn strender, svømmebasseng og en endeløs rekke av strandhoteller. Vi bor i strandbyen Albir  og får mulighet til å slappe av på vårt hotell med flott beliggenhet direkte på stranden i Albir. I tillegg skal vi oppleve mye av det som vi kanskje ellers ikke ville fått se. Vi skal besøke små landsbyer og få vakre naturopplevelser som mandelblomstring og trær fulle av appelsiner. På langtidsferie i Albir drar vi på utflukt til Calpe, Rottepasset, Guadalest og Alicante. Vi får også god tid til å utforske Albir og nærmiljøet på egenehånd! Bli med på langtidsferie i Albir denne vinteren!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Nyt det deilige spanske klimaet

Flere spennende utflukter inkludert!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 25490
Sted: Spania, Costa Blanca, Albir
Avreisedato: 20. januar 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 17. februar 2024

Program

Lørdag 20. januar: Hjem – Albir Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her går vi om bord i flyet til Alicante, avgang kl. 15,30. Etter ca. 3,5 timer ankommer vi Spania, hvor bussen står og venter for å ta oss med til Albir. Her sjekker vi inn på Hotel Kaktus med flott beliggenhet på strandpromenaden i Albir. Alle rom med balkong, svømmebasseng på taket, restaurant, bar og underholdning flere dager i uka er noen stikkord.

Søndag 21. januar – fredag 16. februar: I Albir Frokost inkludert hver dag, lunsj 3 dager og middag 25 dager. En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea, forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppsteinsgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira til Calpe. Her skal vi være med når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurerne allerede i det 7. århundre. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». Underveis stopper vi i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt. En tredje dag besøker vi vingården St.Margarita. På veien hit stanser vi ved steinkirken Santa Maria Magdalena, hvor bl.a. orgelet er konstruert i stein. Reisen går videre til Caudete hvor vi skal besøke vingården St.Margarita. Her får vi omvisning, har inkludert dagens lunsj og skal prøvesmake vinene de lager her. Turens siste utflukt går  til Costa Blancas hovedstad Alicante.  Vi kjører ned og tar gamlebyen i nærmere øyesyn. Denne kan ved første  øyekast virke litt slitt, men inntrykket forsvinner raskt om man utforsker de små, koselige gatene og smugene. På vei hjem fra Alicante svinger vi av og besøker en av skofabrikkene i  Elche. Vi får også god tid i Albir; her kan vi besøke det lokale markedet, ta lokalbussen til Benidorm, Altea, Alfaz del Pi osv. – mulighetene er mange.

Lørdag 17. februar: Albir – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi kjører til Alicante flyplass. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,15. Etter 3,5 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss det siste stykket hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*28 overnattinger i delt dobbeltrom
*28 frokoster
*3 lunsjer
*25 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 7 420,-