Langtidsferie i Hellas

«heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder»

Avreisedato: 15. februar 2024 | 22 dager | Turpris: 18990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Historie og kos på langtidsferie i Hellas

Opplev Athen og Olympia!

Bli med på langtidsferie til Hellas og halvøya Peloponnes. Stedet er som Sareptas krukke, og oppfyller de flestes ønsker. Hyggelige små byer, flotte strender, deilig blått hav, kort avstand til Athen, Olympia, Epidaurus og Nafplion. Vi får dager fylt med historiske opplevelser, god gresk mat, samtidig som vi får tid til å slappe av på Hotel Arion som har beliggenhet i første rekke mot havet i den lille byen Xylokastro.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Alle rom med utsikt mot havet

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 18990
Sted: Hellas, Peloponnes, Xylokastro
Avreisedato: 15. februar 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. mars 2024

Program

Torsdag 15. februar: Gardermoen – Peloponnes Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Athen, avgang kl.12,30. Etter drøye 3 timer ankommer vi Athen og kjører den siste drøye timen til Peloponnes og den lille byen Xylokastro hvor vi skal bo på Arion Hotel under hele oppholdet. Hotellet ligger i første rekke mot sjøen og inntil en park. Alle rommene har balkong med utsikt mot havet. Hotellet har svømmebasseng og en bar, og stranden er like ved. Sentrum i den lille byen er en liten spasertur unna. Her skal vi kose oss i tre uker.

Fredag 16. februar til onsdag 6. mars: I Hellas Frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 14 kvelder under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til Athen. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen og viser oss de mest kjente severdighetene. Rundturen avsluttes i gamlebyen Plaka hvor vi kan sette oss ned og slappe av med en gresk lunsj. Det blir også fritid på egenhånd slik at de som ønsker det kan besøke Akropolis (for egen kostnad). På vei tilbake til hotellet stopper vi ved Korinterkanalen som ble bygget i 1893 og som nå skiller Peloponnes fra fastlandet. En annen dag skal vi på heldags utflukt til antikke Olympia – fødestedet til de Olympiske leker, og et av Hellas viktigste historiske steder. Vi returnerer til hotellet i tide for middag. En tredje utfluktsdag skal vi på utflukt i regionen Nemea og en vingård hvor vi skal få prøvesmake gresk vin. Området er den største vinregionen i Hellas og ligger kun kort avstand fra hotellet. Den siste utfluktsdagen drar vi til Epidaurus og Nafplion. I Epidaurus får vi se det antikke teateret. Etter besøket her fortsetter vi til den idylliske byen Nafplion hvor vi tar oss en vandretur i de koselige, trange gatene. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Vi får også rolige dager hvor vi kan slappe av og kose oss i nærområdet.

Torsdag 7. mars: Hellas – hjem Vi har en litt tidlig avreise fra hotellet og kjører til flyplassen i Athen. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo, avgang kl.08,50. Etter drøye 3 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*21 overnattinger i delt dobbeltrom
*21 frokoster
*14 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 8 190,-