Langtidsferie i Portugal og på vakre Algarvekysten

«besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen»

Avreisedato: 25. januar 2025 | 22 dager | Turpris: 20990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Langtidsferie med spennende utflukter

Deilig klima på Algarvekysten

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover i horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor i Portimao, og strandbyen Praia da Rocha som har en flott sandstrand, er også en kort spasertur unna. Byene henger sammen og har et levende sentrum med restauranter, kaféer og butikker. Her skal vi kose oss på Jupiter Hotel som blir vår base under oppholdet.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi besøker fastlands-europas sørligste punkt

Langtidsferie på 22 dager

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 20990
Sted: Portugal, Algarvekysten, Praia da Rocha
Avreisedato: 25. januar 2025
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 15. februar 2025

Program

Lørdag 25. januar: Hjem – Algarve Bussen starter fra Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Lisboa, avgang kl.18,45. Etter 4 timer lander vi og går videre til Faro-flyet. Etter en drøy halvtime lander vi på Algarvekysten kl.23,50, og tar plass i bussen som tar oss med til Portimao og Hotel Jupiter. Hotellet har restaurant, bar, en fantastisk takterrasse med bassen og utsikt over områdene rundt, samt en spa-avdeling med behandlinger mot betaling. Hotellet ligger i kort gangavstand fra sentrum i Portimao, og med Praia da Rocha bare en drøy kilometer unna. Alle rom har balkong.

Søndag 26. januar – fredag 14. februar: på Algarvekysten Vi har frokost inkludert hver morgen og middag 14 dager under oppholdet. En dag skal vi på utflukt til Algarvekystens hovedstad Faro og den koselige kystbyen Olhao. Vi starter dagen med et besøk i den sjarmerende og vakre byen Olhao. Byen er den største fiskehavnen i området og vi får tid til å se oss rundt før vi fortsetter til Faro. Byen er ikke så gammel som den kunne vært da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, godt tilrettelagt for oss gående. Vi får med oss lokalguide i Faro som viser oss havnen og den flotte Jardim Manuel Bivar-parken. Vi får også se katedralen og resten av gamlebyen. Vi har også tid til å se oss litt rundt på egenhånd før vi returnerer til hotellet. En annen dag starter vi med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter besøket her fortsetter vi til Serra Monchique som er en fjellkjede hvor det høyeste fjelet langs Algarvekysten ligger. Turen går gjennom vakkert landskap, før vi er tilbake på hotellet om kvelden. Den tredje utfluktsdagen kjører vi til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesferder herfra i det 15. århundret. Etter besøket her fortsetter vi til Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se Cabo de San Vicente – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt.  Vi får også mange dager til å nyte late dager langt borte fra vinteren hjemme, kan dra ut på utflukter, kose oss på restaurant og ta oss en vandretur langs stranden.

Lørdag 15. februar: Algarve – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får store deler av dagen fri. Om ettermiddagen drar vi til flyplassen i Faro. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.18,25. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som venter for å ta oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*21 overnattinger i delt dobbeltrom
*21 frokoster
*14 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 620,-