Langtidsferie Sør-Spania – Almunecar

“…med historie tilbake til maurerne. Både gamlebyen og Alhambra er på UNESCOs verdensarvliste”

Avreisedato: 28. januar 2019 | 22 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Det rolige liv langs kysten – Almunecar

Ta en pause fra kulde og snø, og bli med oss på langtidsferie i Sør-Spania. Vi bor i byen Almunecar som ligger langs Spanias sørlige kyststripe, kjent for sin litt røffe natur med klipper som stuper ned i havet. Her finner du også små koselige fiskelandsbyer og små bukter med sandstrender. Vi bor på vårt firestjerners hotell som ligger i sentrum, med kort avstand til restauranter, butikker og barer. Byen har en koselig gamleby som i seg selv er et spennende reisemål. I gamlebyen kan du utforske et arabisk fort fra maurernes tid, en botanisk have med samlinger av tropiske planter samt rester av den gamle fiskehavnen. 

 

Tilbake til reiseoversikt

4-stjerners hotell midt på strandpromenaden!

Inkludert flere spennende utflukter

Reiseleder er med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Spania, Almunecar
Avreisedato: 28. januar 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 18. februar 2019

Program

Mandag 28. januar: Hjem – Almunecar Bussen starter grytidlig fra Kristiansand og tar med deltagere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Malaga, avgang kl.10,50. Etter 4 timer lander vi i Malaga, og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Almunecar. Her sjekker vi inn på ****Almunecar Playa Hotel & Spa som blir vårt hjem de neste 21 nettene. Hotellet ligger i gangavstand fra sentrum, midt på strandpromenaden, og alle hotellrom har balkong. Hotellet har svømmebasseng, bar, restaurant og noen kvelder i uken er det underholdning. Hotellet har også innendørs SPA hvor det er mulig å få behandlinger (mot ekstrabetaling).

Tirsdag – søndag 29. januar. – 17. februar: I Almunecar Vi har frokost inkludert hver morgen, felles middag 14 dager og vi har inkludert 3 utflukter under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til området Alpujarra. Vi starter med å kjøre nede i dype daler med vakkert landskap, før vi fortsetter gjennom appelsin- og sitronplantasjer, videre til mandel, olivenlunder og vinranker, og når vi kommer opp mot toppene er det pinjetrær som dominerer. Vi besøker vakre  Capileira som har den nest høyest beliggende landsbyen i hele Spania, nesten 1500 meter over havet. Arkitekturen bærer preg av å ha vært okkupert av maurerne i over 250 år, og vi har en fantastisk utsikt nedover dalen og opp mot Sierra Nevada hvor de snøkledde toppene møter den blå himmelen. Vi får smake lokalprodusert skinke og besøker også en olivenoljeprodusent i løpet av utflukten. En annen dag starter vi med besøk i den koselige fiskelandsbyen Nerja. Herfra fortsetter vi inn i landet i regionen La Axarquia. Dette området er kjent for sine tropiske dalfører hvor kiwi, avocado og mango vokser. Den kjente muskatelldruen gror også her. Vi besøker også den hvitkalkede byen Frigliana som med sine trange brostenslagte gater, fantastiske utsikt, og mange koselige restauranter er vel verdt et besøk. Den siste utfluktsdagen går til  Alhambra ved Granada. Vi besøker Alhambra og Generalifehagene, hvor vi får med oss lokalguide. Det er en flott opplevelse. Alhambra er på UNESCOs verdensarvliste. Ellers har vi god tid til å slappe av og kose oss på strandpromenaden, eller i den hyggelige gamlebyen. Reiselederen vil også legge til rette for noen små ekstrautflukter for de som ønsker.

Mandag 18. februar: Almunecar – hjem Vi spiser frokost på hotellet om morgenen før vi blir hentet med buss. Denne tar oss med 1,5 time langs kysten til Malaga Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Gardermoen, avgang kl.14,50. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*21 overnattinger i delt dobbeltrom
*21 frokoster
*14 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 200,-