Langtidsferie Sør-Spania – Almunecar

“…med historie tilbake til maurerne. Både gamlebyen og Alhambra er på UNESCOs verdensarvliste”

Avreisedato: 18. januar 2022 | 21 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Det rolige liv langs kysten – Almunecar

Ta en pause fra kulde og snø, og bli med oss på langtidsferie i Sør-Spania. Vi bor i byen Almunecar som ligger langs Spanias sørlige kyststripe, kjent for sin litt røffe natur med klipper som stuper ned i havet. Her finner du også små koselige fiskelandsbyer og små bukter med sandstrender. Vi bor på vårt firestjerners hotell som ligger i sentrum, med kort avstand til restauranter, butikker og barer. Byen har en koselig gamleby som i seg selv er et spennende reisemål. I gamlebyen kan du utforske et arabisk fort fra maurernes tid, en botanisk have med samlinger av tropiske planter samt rester av den gamle fiskehavnen. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Hotell sentralt med oppvarmet basseng

Inkludert flere spennende utflukter

Reiseleder er med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Spania, Almunecar
Avreisedato: 18. januar 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 07. februar 2022

Program

Tirsdag 18. januar: Hjem – Almunecar Bussen starter fra Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Malaga, avgang kl.14,30. Etter 4 timer lander vi i Malaga, og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Almunecar. Her sjekker vi inn på ****Victoria Playa Hotel som blir vårt hjem de neste 20 nettene. Hotellet ligger 5 minutters gange fra stranda, og 15 minutter fra det historiske sentrum. Alle rommene har balkong, svømmebassenget er oppvarmet og det er bar og restaurant på hotellet.

Onsdag 19. januar – søndag 6. februar: I Almunecar Vi har frokost inkludert hver morgen, felles middag 15 dager og vi har inkludert 3 utflukter under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til området Alpujarra. Vi starter med å kjøre nede i dype daler med vakkert landskap, før vi fortsetter gjennom appelsin- og sitronplantasjer, videre til mandel, olivenlunder og vinranker, og når vi kommer opp mot toppene er det pinjetrær som dominerer. Vi besøker vakre Capileira som har den nest høyest beliggende landsbyen i hele Spania, nesten 1500 meter over havet. Arkitekturen bærer preg av å ha vært okkupert av maurerne i over 250 år, og vi har en fantastisk utsikt nedover dalen og opp mot Sierra Nevada hvor de snøkledde toppene møter den blå himmelen. Vi får også prøvesmake lokalprodusert skinke denne dagen. En annen dag starter vi med besøk i den koselige fiskerlandsbyen Nerja. Herfra fortsetter vi inn i landet i regionen La Axarquia. Dette området er kjent for sine tropiske dalfører hvor kiwi, avocado og mango vokser. Den kjente muskatelldruen gror også her. Vi besøker også den hvitkalkede byen Frigliana som med sine trange brosteinsbelagte gater, fantastiske utsikt, og mange koselige restauranter er vel verdt et besøk. En annen utfluktsdag går til fjellbyen Guadix, hvor ca. halvparten av befolkningen bor i grotter i fjellene for å holde varmen ute om sommeren, og kulden ute om vinteren. Vi kjører også gjennom fjellområdet som er typisk westernfilm landskap med kaktuser og avkappede fjelltopper. Det er også markedsdag når vi besøker Guadix så vi kan se etter lokale spesialiteter.Ellers har vi god tid til å slappe av og kose oss på strandpromenaden, eller i den hyggelige gamlebyen. Reiselederen vil også legge til rette for noen små ekstrautflukter for de som ønsker.

Mandag 7. februar: Almunecar – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen. Denne tar oss med 1,5 time langs kysten til Malaga Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet til Gardermoen, avgang kl.12,00. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som venter for å ta oss med til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*20 overnattinger i delt dobbeltrom
*20 frokoster
*15 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 600,-