Langtidsferie Sorrento- og Amalfikysten

«…utflukt til Amalfikysten som gir oss en fantastisk opplevelse når vi kjører på de svingete veiene»

Avreisedato: 09. november 2023 | 22 dager | Turpris: 20790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 15
Flyreiser

Herlige Italia og Sorrento- og Amalfikysten

På langtidsferien er det inkludert utflukt til Pompeii

Bli med på langtidsferie til Napolibukten hvor vi finner en perfekt blanding av opplevelser. Vi skal kose oss i den lille byen Vico Equense som ligger med fantastisk utsikt ove Middelhavet, samtidig som vi også skal la oss  imponere over de utrolige landsbyene som klamrer seg fast til Amalfikysten, antikke Pompei og Sorrentokysten. Dette er kyststrekningen som inneholder det meste! Napoli har oppfostret det ekstreme – fra det beste (fødested til pizza og Sophia Loren) og til det verste; hjemmet til Camorra – Napolis tidligere mafiafamilie.

 

 Tilbake til reiseoversikt

La deg imponere av den vakre Sorrento- & Amalfikysten

Langtidsferie på 22 dager

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 20790
Sted: Italia, Sorrentokysten, Vico Equense
Avreisedato: 09. november 2023
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. november 2023

Program

Torsdag 9. november: Hjem – Sorrentokysten Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Roma, avgang kl.09,10. Etter 3 timer lander vi i Italia, og tar plass i bussen som tar oss med de siste ca. 4 timene frem til Sorrentokysten og byen Vico Equense, som ligger med fantastisk utsikt over Middelhavet. Her skal vi bo på Hotel Mary. Hotellet ligger i sentrum av byen og har en koselig uteplass med panoramautsikt over Sorrentokysten. Alle rom har balkong, minikjøleskap og det er gratis wifi. Hotellet har også restaurant, bar, utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet), og en liten spa avdeling (mot tillegg). Det går også lokaltog flere ganger i time som kan ta oss med på småutlfukter i nærområdet.

Fredag 10. – onsdag 29. november: Sorrentokysten Vi har frokost inkludert hver dag, og middag 14 dager under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til Amalfikysten som gir oss en fantastisk opplevelse når vi kjører på de svingete veiene, med hoteller og villaer som klamrer seg fast til fjellsidene. Vakre bukter med sandstrender lokker langt nede utenfor rekkevidde. Vi besøker også de koselige byene Amalfi og Ravello underveis. En annen dag skal vi besøke ruinbyen Pompeii. Her oppdager vi den antikke byen som ble dekket av vulkanstøv fra Vesuv i år 79. Vi får se de utrolige utgravningene og restene av Forum og Therme-badene som ble begravet for nesten 2000 år siden. Vi besøker også Napoli hvor guiden forteller oss historien til denne spennende byen. En tredje dag skal vi på en liten utflukt inn i landet til Pontecagnano Faiano hvor vi skal besøke hjemmet til vår svenske lokalguide hvor hun og hennes italienske mann har en egen buffalo mozzarella gård. Vi får høre historien om produksjonen og får prøvesmake. En dag er det mulig (mot tillegg) å bli med på heldagsutflukt til øya Capri. Turen går med båt fra Sorrento til Capri, hvor vi besøker Villa San Michele, som er kjent fra Axel Munthe. Denne villaen er nå en svensk kulturinstitusjon og huser svenske borgere som er engasjert i kulturarbeid og forskning. Capris legendariske skjønnhet lokker til seg turister som alle forsøker å snuse inn litt av øyas sagnomsuste atmosfære – med dovne spaserturer, flott utsikt og et glass vin på en blomstrende terrasse blir det ikke stort bedre. Vi får også mange dager fri til å slappe av og utforske nærområdet. Lokaltoget går flere ganger i timen både til Sorrento samt mot Napoli, så mulighetene er mange.

Torsdag 30. november: Sorrentokysten – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar farvel med Italia og kjører til flyplassen i Roma. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.13,20. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*21 overnattinger i delt dobbeltrom
*21 frokoster
*14 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 7 245,-
*Rom med utsikt over havet kr. 2 600,- (per person)
*Utflukt til Capri kr. 1 050,- (må bestilles senest 30 dager før avreise)