Livsnyternes øy Malta

Spennende historie, krystallklart vann og deilig klima på Malta

Avreisedato: 11. mars 2020 | 8 dager | Turpris: 8290

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

En historisk perle i Middelhavet

På Malta er hele hovedstaden på UNESCOs verdensarvliste!

Malta, med sin strategiske beliggenhet sør i Middelhavet har i flere århundrer vært midtpunktet for både seilingsruter og sivilisasjonen. Dette har gjort øyene ettertraktet for mange nasjoner og de har vært erobret og beskyttet av alle europeiske stormakter.  7000 år med historie og gjestfrihet har gjort livsnyternes øy Malta til en unik destinasjon! Under oppholdet skal vi utforske hovedstaden Valetta på beste måte med lokalguide. Vi får blant annet se de imponerende Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omringer byen. Øyenes fargerike historie blir gjenspeilet i den rike arkitekturen. Fra prehistoriske templer, palasser og imponerende fort til Middelalder- og Barokk-byer som ligger som en perfekt ramme rundt det hele. Under oppholdet får vi også god til å nyte øyas deilige klima, koselige gater og spennende severdigheter på egenhånd. 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev spennende dager på livsnyternes øy Malta

Utflukt til naboøya Gozo inkludert

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8290
Sted: Malta, St. Pauls Bay
Avreisedato: 11. mars 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 18. mars 2020

Program

Onsdag: Hjem – Malta Bussen starter fra Kristiansand om ettermiddagen og tar på turdeltakere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Malta kl.19,25. Etter 4 timer lander vi på Malta og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til vårt gode San Antonio Hotel og Spa beliggende ved St. Pauls Bay, hvor vi skal bo den neste uka. Vi har inkludert felles middag 6 kvelder, og frokost hver morgen under oppholdet.

Torsdag, fredag, lørdag, søndag, mandag og tirsdag: På Malta  En dag drar vi på utflukt til Maltas hovedstad, Valletta. Her får vi med oss en lokalguide på en rundtur i byen. Hele Valletta er på UNESCOs verdensarvliste og vi besøker Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omgir byen, med flott utsikt over havet. Vi får også en guidet rundtur i byen med Auberge de Vastille et Leon og den imponerende St. Johan katedralen som noen av høydepunktene. En annen dag under oppholdet har vi også inkludert utflukt til naboøya Gozo. Vi blir hentet på hotellet med buss som tar oss med til fergeleiet og fergen over til Gozo. Her får vi oppleve fantastisk natur, og guiden forteller oss om den interessante historien.  Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen går til Mdina, Mosta og Ta Qali. Vi starter med besøk i Mdina, som tidligere var Maltas hovedstad. Vi kan utforske de trange gatene, og får en fantastisk utsikt over øya. Vi besøker også Mosta med Mosta kirke som har en av verdens største kupler. Vi gjør også en liten stopp i håndverkslandsbyen Ta Qalis i løpet av dagen, hvor vi får mulighet til å kjøpe inn lokalproduserte varer. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av eller gå og se oss rundt i de mange små butikkene og restaurantene i byen, ta oss et bad i et av bassengene, gå opp på takterrassen hvor vi får en flott utsikt ut over Middelhavet, besøke SPA avdelingen, eller ta en lunsj i en av restaurantene på hotellet, og en aperitiff i en av barene. Vi kan besøke nabobyer, dra på stranden eller andre spennende oppdagelsesutflukter.

Onsdag: Malta – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får formiddagen fri før vi drar til flyplassen i Malta. Her sjekker vi inn på flyet til Torp, avgang kl.15,10. Etter knappe 4 timer lander vi på Torp og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 645,-