Livsnyternes øy Malta

“Hele Valletta er på Unescos verdensarvliste”

Avreisedato: 03. mars 2019 | 9 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Middelhavsperlen Malta

Malta med sin strategiske beliggenhet sør i Middelhavet har i flere århundrer vært midtpunktet for både seilingsruter og sivilisasjonen. Dette har gjort øyene ettertraktet for mange nasjoner og de har vært erobret og beskyttet av alle europeiske stormakter.  7000 år med historie og gjestfrihet har gjort livsnyternes øy Malta til en unik destinasjon. Utforsk Malta sin hovedstad Valetta hvor vi skal besøke de imponerende Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omgir byen. Øyenes fargerike historie blir gjenspeilet i den rike arkitekturen. Fra prehistoriske templer, palasser og imponerende fort til Middelalder- og Barokk-byer som ligger som en perfekt ramme rundt det hele.

 

Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder med på hele turen

Spennende utflukter med lokalguide

Rik og unik historie

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Malta, St Pauls Bay
Avreisedato: 03. mars 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. mars 2019

Program

Søndag: Hjem – Malta Bussen starter fra Kristiansand og tar på turdeltagere langs E-18 frem til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt kl.16,05. Etter 2 timer lander vi og bytter fly til Maltaflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Malta kl.22,40 og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til vårt gode San Antonia Hotel og Spa beliggende ved St Pauls Bay, hvor vi skal bo i 8 netter.

Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag: På Malta Vi har frokost inkludert hver dag og middag inkludert 6 kvelder. En dag drar vi på utflukt til Maltas hovedstad, Valletta. Her får vi med oss en lokalguide på en rundtur i byen. Hele Valletta er på UNESCOs verdensarvliste og vi besøker Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omgir byen, med flott utsikt over havet. Vi får også en guidet rundtur i byen med Auberge de Vastille et Leon og den imponerende St. Johan katedralen som noen av høydepunktene. En annen dag under oppholdet har vi også inkludert utflukt til naboøya Gozo. Vi blir hentet på hotellet med buss som tar oss med til fergeleiet og fergen over til Gozo. Her får vi oppleve fantastisk natur, og guiden forteller oss om den interessante historien.  Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen går til Mdina, Mosta og Ta Qali. Vi starter med besøk i Mdina, som tidligere var Maltas hovedstad. Vi kan utforske de trange gatene, og får en fantastisk utsikt over øya. Vi fortsetter med besøk i Ta Qalis håndverkslandsby som er bygget opp på en gammel luftforsvarsbase fra andre verdenskrig. Her kan vi se og kjøpe forskjellige lokalproduserte håndverksprodukter. Vårt siste stopp for dagen er Mosta med Mosta kirke som har en av verdens største kupler. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av eller gå og se oss rundt i de mange små butikkene og restaurantene i byen, ta oss et bad i et av bassengene, gå opp på takterrassen hvor vi får en flott utsikt ut over Middelhavet, besøke SPA avdelingen, eller ta en lunsj i en av restaurantene på hotellet, og en aperitiff i en av barene. Vi kan besøke nabobyer, dra på stranden eller andre spennende oppdagelsesutflukter.

Mandag: Malta – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her går vi om bord på flyet til München, avgang kl.12,20. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Gardermoen kl.17,50 og tar plass i bussen som venter for å ta oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 600,-