Lofoten – en enestående naturopplevelse

Stupbratte fjell og små trivelige fiskevær i Nord-Norge

Avreisedato: 15. august 2024 | 5 dager | Turpris: 11290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Om ettermiddagen går vi om bord i Kystruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen

Lofoten, en vakker del av Norge, gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Svolvær og områdene rundt byr på det vakreste av natur i Norges land! På denne turen får du se alt fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet og vakre fiskevær. Vi utforsker det fantastiske landskapet i Svolvær på flere utflukter og vi bor midt i sentrum av Lofoten! Vi besøker også Vikingmuseet som er bygget rundt et stort viking-hus – det største i området. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet!

 

Tilbake til reiseoversikt

Vi får oppleve spektakulær natur

Guidet rundtur på Lofotr Vikingmuseum

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 11290
Sted: Lofoten, Svolvær
Avreisedato: 15. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 19. august 2024

Program

Torsdag: Hjem – Lofoten Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar med seg deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.15,00. Flyturen tar ca. 1,5 time. Ved ankomst tar bussen oss via Lofast til Svolvær, hvor vi skal vi bo midt i sentrum i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. En dag skal vi kjøre Lofoten på langs. Vi kjører forbi Leknes til Flakstadøya, videre gjennom imponerende kystnatur med stupbratte fjell frem til Vikten. Her finner vi den kjente Glasshytta med kunsthåndverk med kvarts fra Lofotfjellene. Herfra fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å. Underveis besøker vi også fiskeværet Sund og smeden i Sund, samt at vi besøker Ramberg, kjent for sin flotte sandstrand. Felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk på Lofotr Vikingmuseum, hvor vi får en guidet rundtur og kan se oss rundt i vikingmuseet. Herfra fortsetter vi til” Lofotens Venezia”, Henningsvær. Her kan vi sette oss ned å ta en kaffekopp mens vi nyter den flotte utsikten. På tilbakeveien til Svolvær tar vi et fotostopp ved Lofotkatedralen (ikke inngang). Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til Vesterålen, med Kystruten. Vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke så langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd og man kan f.eks. besøke Hurtigrutemuseet. Om ettermiddagen går vi om bord i Kystruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen – og hvis være tillaterdet kommer vi helt inn i Trollfjorden. Vi nyter den fantastiske utsikten og er tilbake i Svolvær kl.18,30.

Mandag: Lofoten – hjem Frokost. Vi blir hentet av buss som tar oss med mot Evenes Lufhavn. Vi svinger av hovedveien og kjører til Laukvik, kjent fra TV serien ”da damene dro”. Etter besøket her kjører vi på nordsida av av Austvågøy til Fiskebøl, og videre til Evenes. Her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang kl.15,40.  Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 000,-