Lofoten – enestående naturopplevelse

«….fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å»

Avreisedato: 04. juni 2023 | 5 dager | Turpris: 9490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Utfluktsdag til Vesterålen med Kystruten!

Lofoten, en vakker del av Norge, gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Svolvær og områdene rundt byr på det vakreste av natur i Norges land! På denne turen får du se alt fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet og vakre fiskevær. Vi utforsker det fantastiske landskapet i Svolvær på flere utflukter og vi bor midt i sentrum av Lofoten! Vi besøker også Vikingmuseet som er bygget rundt et stort viking-hus – det største i området. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi får oppleve spektakulær natur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9490
Sted: Norge, Lofoten
Avreisedato: 04. juni 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 08. juni 2023

Program

Søndag: Hjem – Lofoten Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiseledere og de andre deltakerne og sjekker inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.11,30. Flyturen tar ca. 1,5 time. Ved ankomst tar bussen oss via Lofast til Svolvær. Her skal vi bo midt i sentrum i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag, tirsdag og onsdag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. En dag skal vi kjøre Lofoten på langs. Vi kjører forbi Leknes til Flakstadøya, videre gjennom imponerende kystnatur med stupbratte fjell frem til Vikten. Her finner vi den kjente Glasshytta med kunsthåndverk med kvarts fra Lofotfjellene. Herfra fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å. Underveis besøker vi også fiskeværet Sund og smeden i Sund, samt at vi besøker Ramberg, kjent for sin flotte sandstrand. Felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk på Lofotr Vikingmuseum, hvor vi får en guidet rundtur og kan se oss rundt i vikingmuseet. Herfra fortsetter vi til ”Lofotens Venezia”, Henningsvær. Her kan vi sette oss ned å ta en kaffekopp mens vi nyter den flotte utsikten. På tilbakeveien til Svolvær tar vi en fotostopp ved Lofotkatedralen (ikke inngang). Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til Vesterålen, med Kystruten. Vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke så langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd og man kan f.eks. besøke Hurtigrutemuseet. Om ettermiddagen går vi om bord i Kystruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen – og hvis være tillater det kommer vi helt inn i Trollfjorden. Vi nyter den fantastiske utsikten og er tilbake i Svolvær kl.18,30.

Torsdag: Lofoten – hjem Frokost. Vi blir hentet av buss som tar oss med til Flesnes og tar fergen videre til Refsnes. Herfra fortsetter vi til Harstad. Her tar vi en fotostopp og lunsjpause før vi kjører til flyplassen på Evenes og tar Oslo-flyet med avgang kl. 18,05. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 460,- (enkeltrom utover 20%)