Lofoten – enestående naturopplevelse

Utforsk imponerende kystnatur og stupbratte fjell

Avreisedato: 06. juni 2024 | 5 dager | Turpris: 12090

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 3
Flyreiser

Fiskevær og unik natur i Lofoten

Vi besøker «Lofotens Venezia», Henningsvær

Lofoten – en vakker del av Norge, som gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. I år gir vi dere en mulighet til å oppleve denne delen av landet, som kanskje er ukjent for mange. Turen går fra åpne landskap med skogkledde lier til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet, og vakre fiskevær i idylliske Lofoten. Denne naturopplevelsen bør alle unne seg minst en gang i livet!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev spektakulær natur!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12090
Sted: Lofoten, Svolvær
Avreisedato: 06. juni 2024
Avreisested: Kristiansand Lufthavn Kjevik
Hjemreisedato: 10. juni 2024

Program

Torsdag: Hjem – Lofoten Vi har fremmøte på Kjevik på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.07,00. Etter en knapp time lander vi og går videre til Evenesflyet. Etter nye 1,5 time lander vi kl.10,20. Ved ankomst tar bussen oss via Lofast til Fiskebøl. Her svinger vi av veien og kjører på nordsida av av Austvågøy frem Laukvik, kjent fra TV serien ”da damene dro”. Herfra fortsetter vi til Svolvær, hvor vi skal vi bo i superior rom på Thon Hotel Lofoten i 4 netter. Vi samles til felles middag ved ankomst.

Fredag, lørdag og søndag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. En dag skal vi kjøre Lofoten på langs. Vi kjører forbi Leknes til Flakstadøya, videre gjennom imponerende kystnatur med stupbratte fjell frem til Vikten. Her finner vi den kjente Glasshytta med kunsthåndverk med kvarts fra Lofotfjellene. Herfra fortsetter vi videre mot Reine og helt ut til enden av Lofoten til Å. Underveis besøker vi også fiskeværet Sund og smeden i Sund, samt at vi besøker Ramberg, kjent for sin flotte sandstrand. Felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk på Lofotr Vikingmuseum, hvor vi får en guidet rundtur og kan se oss rundt i vikingmuseet. Herfra fortsetter vi til” Lofotens Venezia”, Henningsvær. Her kan vi sette oss ned å ta en kaffekopp mens vi nyter den flotte utsikten. På tilbakeveien til Svolvær tar vi et fotostopp ved Lofotkatedralen (ikke inngang). Den siste utfluktsdagen skal vi på tur til Vesterålen, med Kystruten. Vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke så langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd og man kan f.eks. besøke Hurtigrutemuseet. Om ettermiddagen går vi om bord i Kystruten som tar oss med på det mest spektakulære stykket av reisen – og hvis være tillater det kommer vi helt inn i Trollfjorden. Vi nyter den fantastiske utsikten og er tilbake i Svolvær kl.18,30.

Mandag: Lofoten – hjem Frokost. Vi blir hentet av buss som tar oss med til flyplassen på Evenes, her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang kl.10,50. Etter 1,5 time lander vi i Oslo, og går videre til Kjevikflyet. Etter en ny knapp time lander vi kl.15,05 i Kristiansand og tar farvel med de andre.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt superior dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 600,-