Luksuscruise fra Abu Dhabi til Middelhavet via Suezkanalen

Bli med på luksuscruise i eksotiske omgivelser! Vi besøker historiske havner!

Avreisedato: 16. april 2019 | 17 dager | Turpris: 20990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Luksuscruise fra den Persiske Gulfen

“… setter vi kursen mot Suez kanalen, hvor vi skal seile gjennom”

Bli med på spennende 17 dagers tur, hvorav 15 netter er om bord på Celebrity Cruises luksuscruise «Celebrity Constellation». Cruiset seiler fra Abu Dhabi på vei til Middelhavet via en av verdens viktigste vannveier, Suezkanalen. Den 14 timers lange passeringen gjennom Suezkanalen er en opplevelse i seg selv. Underveis på reisen skal vi besøke fantastiske destinasjoner: Dubai, Muscat i Oman, Aqaba i Jordan, Athen og Katakolon i Hellas før vi ankommer Roma som siste stopp. Om bord kan vi kose oss med god mat og service, nyte utsikten eller ta oss en dukkert i bassenget. Den Persiske Gulfen og Middelhavet oppleves best på cruisereise…

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur Pensjonistforbundet

"Modern Luxury" om bord på Celebrity Constellation

Seilas gjennom Suezkanalen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 20990
Sted: Cruise fra Persiske Gulfen til Middelhavet
Avreisedato: 16. april 2019
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 02. mai 2019

Program

Tirsdag 16.april: Hjem – Dubai Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen før vi sjekker  inn på flyet til Istanbul, avgang kl.17,55. Etter 4 timer lander vi i Istanbul, og går om bord i nattflyet til Dubai.

Onsdag 17.april: Abu Dhabi Vi ankommer Dubai kl.06,00 (lokal tid) og tar plass i bussen som tar oss med den siste timen til Abu Dhabi. Her besøker vi den fantastiske Sheikh Zayed moskeen som har plass til over 40 000 personer. Den har 82 kuppler, 1000 søyler og lysekroner i 24 karat gull som kan ta pusten fra noen og enhver. Etter besøket her får vi litt tid før vi sjekker inn på Celebrity Constellation som skal bli vårt hjem de neste 15 nettene. Celebrity cruises slagord er ”Modern Luxury” og skipet er et av de mindre og intime skipene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget, blir underholdt av levende musikk eller kan få med oss interessante foredrag rundt om på skipet.

Onsdag 17.april – Torsdag 2.mai: Om bord på «Celebrity Constellation» Onsdag ettermiddag bruker vi til å gjøre oss kjent om bord mens vi vinker farvel til Abu Dhabi og seiler ut mot Dubai. Torsdag legger vi til kai i den mest kjente byen i Emiratene – Dubai. Her er det mulighet til å bli med oss på guidet rundtur i Dubai med lokalguide (utfluktspakke mot tillegg). Vi får se de mest kjente severdighetene, som f.eks Burj al Arab og de gamle markedene i byen. Fredag ankommer vi hovedstaden i Oman – Muscat. Byen er flott og har beholdt sin historiske sjarm. Vi anbefaler å ta en hop-on-hop-off buss denne dagen for å få sett det beste som byen har å tilby.  Lørdag, søndag, mandag, tirsdag og onsdag setter vi kursen mot Europa og seiler rundt den Arabiske halvøy og inn i Rødehavet. Vi koser oss om bord, slapper av og lader batteriene for nye eventyr. Torsdag ankommer vi Jordan og Aqaba. Byen ligger vakkert til ved Rødehavet. Idag er det mulig å bli med på utflukt til Petra- et av verdens syv underverker (utfluktspakken). Denne byen er nå en ruinby, men var et viktig handelssentrum helt tilbake til 400 år f.kr. Byen er også kjent som ”Rose City” på grunn av fargen på steinene som bygningen er lagd av, og kom på UNESCOs verdensarvlise allerede i 1985. Vi får høre den utrolige historien, samt se utgravningen. Fredag og lørdag setter vi kursen mot Suezkanalen, som vi skal seile gjennom. Kanalen er 183km lang og har en historie tilbake til 1860 tallet når den ble åpnet. Den gjorde reisen til Asia fra Europa vesentlig  kortere når man slapp omveien rundt Afrika – og man sparte så mye som 27 dagers seilingstid. Det er helt utrolig å tenke på at en million mennesker jobbet i 10 år for å få bygget kanalen. Søndag har vi igjen en dag til sjøs, hvor vi kan slappe av og nyte cruiselivet. Mandag ankommmer vi Hellas hovedstad Athen. Her kan man besøke Akropolis eller ta seg en sen god lunsj i gamlebyen Plaka. Tirsdag ankommer vi Katakolon, en liten koselig gresk havneby. Denne dagen er det mulig (utfluktspakken) å bli med på utflukt til antikke Olympia – hjemstedet for de første Olympiske leker – og imponerende ruiner, og en fantastisk historie. Onsdag er siste dag om bord. Vi kan gjøre det vi ikke har rukket tidligere, og nyter cruiselivet til det fulle. 

Torsdag 2.mai: Roma – hjem Vi spiser frokost om bord før vi ankommer Civitavecchia (Romas havneby). Her blir vi hentet av buss som tar oss med til flyplassen, hvor vi sjekker inn på direkteflyet til Oslo som har avgang ved lunsjtider. Etter 3 timer ankommer vi Gardermoen og tar farvel med de andre turdeltagerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*15 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider om bord
*Service Charge på cruiseskipet (verdi kr. 1800,- per person)
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 0,- (begrenset antall)
*Utvendig lugar kr. 3 900,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 9 990,- (per lugar)
*Utfluktspakke kr. 1 750,- (inneholder 4 timers guiding Dubai, 7 timers utflukt til Petra og 6 timers utflukt til Olympia)
*Classic drikkepakke kr. 8000,- (ubegrenset med vin/øl/mineralvann/drinker opp til $9 per glass)