Makedonia og ukjente skatter i Albania

Bli med på tur til det hittil ‘ukjente hjørnet’ av Europa denne høsten!

Avreisedato: 16. september 2019 | 8 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Skjulte perler i Makedonia og Albania

”i Makedonia passerer  vi vakkert landskap på vei til innsjøen Ohrid…”

Makedonia er et lite land med en kompleks og fascinerende historie. Innenlandsstaten på Balkan byr på en spennende romersk og ottomansk historie. Skopje er en av Europas mest unike hovedsteder, med den tyrkiske gamlebyen, det antikke fortet, den kommunistiske delen og den moderne nye byen som smelter sammen til en storby. Albanias fantastiske natur, spennende hovedstad og flotte strender lokker på oss besøkende. Landet har fortsatt relativt få turister når man sammenligner med de andre nabolandene. Denne turen har blitt satt opp på bakgrunn av stor pågang! Oppdag den vel bevarte hemmelighet på reisekartet og få en innholdsrik ferie på Balkan!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev de ukjente skattene i Albania

Innholdsrike og spennende utflukter

Reiseleder er med på hele turen!

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Makedonia og Albania
Avreisedato: 16. september 2019
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 23. september 2019

Program

Mandag: Hjem – Skopje Bussen starter fra Kristiansand tidlig om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Torp. Her går vi om bord i flyet til Skopje, avgang kl.09,50. Flyturen går unna på 3 timer, og ved ankomst blir vi møtt av buss som tar oss med gjennom vakkert landskap frem til innsjøen Ohrid beliggende på grensen mellom Makedonia og Albania. Her skal vi bo i 2 netter. Felles lunsj underveis og middag om kvelden.

Tirsdag: I Ohrid Frokost inkludert. Vi får med oss lokalguide og starter med besøk i Ohrid by hvor vi får se St. Sophiakirken med historie tilbake til 11.-tallet, og det romerske amfiteateret med historie tilbake til det 3. århundret f.Kr. Vi kjører også en tur langs sjøen og besøker noen av de koselige landsbyene før vi er tilbake på hotellet.

Onsdag: Ohrid – Durres Riviera  Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen mot Albania. Etter å ha passert grensen kjører vi til Albanias hovedstad Tirana, hvor vi får en rundtur med lokalguide og får se de mest kjente severdighetene. Felles lunsj i Tirana før vi om ettermiddagen fortsetter den siste timen ned til Durres som ligger nede ved Adriaterhavet hvor vi skal bo 3 netter på hotell i en liten landsby ved havet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag og fredag: Durres Riviera Frokost inkludert hver dag, og middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen blir vi hentet med buss og guide som tar oss med inn til Durres by, som er Albanias eldste by med nesten 3000 års historie, da korinterne invaderte området. Byen har flere antikke bygninger, og underveis har vi inkludert inngang og besøk i bl.a. det romerske amfiteateret som ble bygget for keiser Hadrian, og har mer enn 15 000 sitteplasser. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den andre dagen slapper vi av og koser oss i byen og på hotellets områder.

Lørdag: Durres Riviera – Skopje Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Makedonia og Skopje. Vi kjører innover i landet, og gjør et stopp i Kruja som ligger 560 meter over havet, ved fjellet Sari-Salltiku. Her får vi en flott utsikt over landskapet rundt. Herfra fortsetter vi videre inn i Makedonia frem til Skopje hvor vi ankommer om ettermiddag. Vi sjekker  inn på vårt gode hotell for 2 overnattinger. Felles middag om kvelden.

Søndag: I Skopje Frokost om morgenen. Denne dagen får vi en guidet rundtur i Skopje. Vi besøker den orientalske bazaar med sine gjestehus og hamamer (tyrkiske dampbad). Vi besøker også Sveti Spaskirken og det arkeologiske museet og vi får se den kjente «Dusanbroen» som krysser over elven Vardar, som binder sammen den gamle og nye bydelen, markedsplassen og Mor Teresas minneshus. Huset er satt opp til minne om Mor Teresa, som bodde her i hele sin barndom frem til hun var 18 år. Resten av dagen fri til avslapning og hygge.

Mandag: Skopje – hjem Vi har tidlig avreise fra hotellet og blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Skopje – her sjekker vi inn på morgenflyet tilbake til Torp. Etter ca. 3 timer lander vi på Sandefjord Torp kl.09,20 og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*2 lunsjer
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 050,-