Makedonia og ukjente skatter i Albania

Bli med på tur til det hittil ‘ukjente hjørnet’ av Europa denne høsten!

Avreisedato: 03. mai 2022 | 8 dager | Turpris: 9190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Skjulte perler i Makedonia og Albania

”i Makedonia passerer  vi vakkert landskap på vei til innsjøen Ohrid…”

Makedonia er et lite land med en kompleks og fascinerende historie. Innenlandsstaten på Balkan byr på en spennende romersk og ottomansk historie. Skopje er en av Europas mest unike hovedsteder, med den tyrkiske gamlebyen, det antikke fortet, den kommunistiske delen og den moderne nye byen som smelter sammen til en storby. Albanias fantastiske natur, spennende hovedstad og flotte strender lokker på oss besøkende. Landet har fortsatt relativt få turister når man sammenligner med de andre nabolandene. Denne turen har blitt satt opp på bakgrunn av stor pågang! Oppdag den vel bevarte hemmelighet på reisekartet og få en innholdsrik ferie på Balkan!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev de ukjente skattene i Albania

Innholdsrike og spennende utflukter

Reiseleder er med på hele turen!

Reisefakta

Turpris: 9190
Sted: Makedonia og Albania
Avreisedato: 03. mai 2022
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 10. mai 2022

Program

Tirsdag: Hjem – Skopje Bussen starter fra Kristiansand om ettermiddagen og tar på deltakere langs E-18 frem til Torp. Her går vi om bord i flyet til Skopje, avgang kl.21,40. Flyturen går unna på 3 timer, og ved ankomst blir vi møtt av buss som tar oss med inn til sentrum av Skopje hvor vi sjekker inn på vårt hotell for 2 overnattinger.

Onsdag: I Skopje Frokost og middag. Denne dagen får vi en guidet rundtur i Skopje. Vi besøker den orientalske bazaar med sine gjestehus og hamamer (tyrkiske dampbad), Sveti Spaskirken og det arkeologiske museet. Vi får også se den kjente «Dusanbroen» som krysser elven Vardar, som binder sammen den gamle og nye bydelen, markedsplassen og Mor Teresas minneshus. Huset er satt opp til minne om Mor Teresa, som bodde her i hele sin barndom frem til hun var 18 år. Ettermiddagen fri.

Torsdag: Skopje – Durres Riviera Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Middelhavet og Albania. I formiddagstimene kjører vi gjennom variert landskap til Kruja i Albania, som ligger 560 meter over havet, ved fjellet Sari-Salltiku. Her får vi en flott utsikt over landskapet rundt. Etter besøket her fortsetter vi de siste milene ned til Durres som ligger nede ved Adriaterhavet hvor vi skal bo 3 netter på hotell i en liten landsby ved havet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag og lørdag: Durres Riviera Frokost inkludert hver dag, og middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen blir vi hentet med buss og guide som tar oss med inn til Durres by. Dette er Albanias eldste by med nesten 3000 års historie, da korinterne invaderte området. Byen har flere antikke bygninger, og vi har inkludert besøk i bl.a. det romerske amfiteateret som ble bygget for keiser Hadrian, og har mer enn 15 000 sitteplasser. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den andre dagen slapper vi av og koser oss i byen og på hotellets områder.
Søndag: Durres Riviera – Ohrid Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake mot Makedonia. Vi kjører innover i landet til Albanias hovedstad Tirana, hvor vi får en rundtur med lokalguide og får se de mest kjente severdighetene. Lunsj på egenhånd før vi om ettermiddagen fortsetter over grensen til Makedonia og frem til Ohrid, hvor vi bor på hotell midt i sentrum av byen. Her har vi kort gangavstand til byen og innsjøen. Felles middag.

Mandag: I Ohrid Frokost inkludert. Vi får med oss lokalguide og starter med besøk i Ohrid by hvor vi får se St. Sophiakirken med historie tilbake til 11.-tallet, og det romerske amfiteateret med historie tilbake til det 3. århundret f.Kr. Vi kjører også en tur langs sjøen før vi er tilbake på hotellet.

Tirsdag: Ohrid – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro om morgenen før vi blir hentet med buss som tar oss med fra Ohrid og tilbake til Skopje flyplass. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Torp, avgang kl.17,50. Etter 3 timer ankommer vi Torp og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 155,-