Makedonia og ukjente skatter i Albania

Bli med til det ‘ukjente hjørnet’ av Europa høsten 2020!

Avreisedato: 25. september 2020 | 8 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Skjulte perler i Makedonia og Albania

i Makedonia passerer  vi vakkert landskap på vei til innsjøen Ohrid…

Makedonia er et lite land med en kompleks og fascinerende historie. Innenlandsstaten på Balkan byr på en spennende romersk og ottomansk historie. Skopje er en av Europas mest unike hovedsteder, med den tyrkiske gamlebyen, det antikke fortet, den kommunistiske delen og den moderne nye byen som smelter sammen til en storby. Albanias fantastiske natur, spennende hovedstad og flotte strender lokker på oss besøkende. Vi bor i Albanias eldste by, Durres Riviera, med historie som går tilbake i tid over 3000 år! Landet har fortsatt få turister når man sammenligner med de andre nabolandene! Oppdag den vel bevarte hemmelighet på reisekartet og få en innholdsrik ferie på Balkan!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev to spennende land på samme tur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Makedonia og Albania
Avreisedato: 25. september 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 02. oktober 2020

Program

Fredag: Hjem – Skopje Bussen starter fra Kristiansand om ettermiddagen og tar på deltakere langs E-18 frem til Torp. Her går vi om bord i flyet til Skopje, avgang kl.21,30. Flyturen går unna på 3 timer, og ved ankomst blir vi møtt av buss som tar oss med inn til sentrum av Skopje hvor vi sjekker inn på vårt hotell for 2 overnattinger.

Lørdag: I Skopje Frokost og middag. Denne dagen får vi en guidet rundtur i Skopje. Vi besøker den orientalske bazaar med sine gjestehus og hamamer (tyrkiske dampbad). Vi besøker også Sveti Spaskirken og det arkeologiske museet og vi får se den kjente «Dusanbroen» som krysser elven Vardar, og som binder sammen den gamle og nye bydelen. Vi besøker også markedsplassen og Mor Teresas minneshus. Huset er satt opp til minne om Mor Teresa, som bodde her i hele sin barndom frem til hun var 18 år. Ettermiddagen fri.

Søndag: Skopje – Durres Riviera Frokost på hotellet før vi setter kursen mot Albania og Middelhavet. I formiddagstimene kjører vi gjennom variert landskap til Kruja i Albania, som ligger 560 meter over havet, ved fjellet Sari-Salltiku. Her får vi en flott utsikt over landskapet rundt. Etter besøket her fortsetter vi de siste milene til ned til Adriaterhavet. Her skal vi bo 3 netter på hotell i en liten landsby ved havet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag og tirsdag: Durres Riviera Frokost inkludert hver dag, og middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen blir vi hentet med buss og guide som tar oss med inn til Durres by, som er Albanias eldste by med nesten 3000 års historie, da korinterne invaderte området. Byen har flere antikke bygninger, og underveis har vi inkludert inngang og besøk i bl.a. det romerske amfiteateret som ble bygget for keiser Hadrian, med over 15 000 sitteplasser. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den andre dagen slapper vi av og koser oss i byen og på hotellets områder.

Onsdag: Durres Riviera – Ohrid  Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen tilbake mot Makedonia. Vi kjører innover i landet til Albanias hovedstad Tirana, hvor vi får en rundtur med lokalguide og får se de mest kjente severdighetene. Lunsj på egenhånd før vi om ettermiddagen fortsetter over grensen til Makedonia og frem til Ohrid, hvor vi skal bo på hotell ved innsjøen, en liten kjøretur fra byen. Felles middag.

Torsdag: I Ohrid Frokost og middag inkludert. Vi får med oss lokalguide og starter med besøk i Ohrid by hvor vi får se St. Sophiakirken med historie tilbake til 11.-tallet, og det romerske amfiteateret med historie tilbake til det 3. århundret f.Kr. Vi kjører også en tur langs sjøen før vi er tilbake på hotellet.

Fredag: Ohrid – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro om morgenen før vi blir hentet med buss som tar oss med fra Ohrid og tilbake til Skopje flyplass. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Torp, avgang kl.17,40. Etter 3 timer ankommer vi Torp og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 050,-