Mandelblomstring på Costa Blanca – Albir

Vakker natur, behagelig temperatur og flotte utflukter!

Avreisedato: 10. februar 2024 | 11 dager | Turpris: 12990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Vakre naturopplevelser på Costa Blanca

 

Bli med og opplev det virkelige Spania og Costa Blanca. Spania er så mye mer enn strender, svømmebasseng og endeløse rekker av strandhoteller. Vi bor i strandbyen Albir og får mulighet til å slappe av på vårt flotte hotell. I tillegg skal vi oppleve mye av det som vi kanskje ellers ikke ville ha fått sett. Vi skal besøke små landsbyer, få vakre naturopplevelser og se den fantastiske mandelblomstring i Albir, trær fulle av appelsiner osv. Bli med oss og få en forsmak på våren og opplev mer av det ”ekte” Spania.

 

Mandelblomstring i Albir

Fra det øyeblikket den herlige blomsterduften begynner å fylle luften, vet du at den spanske våren har kommet. Naturen våkner til liv når mandelblomstene blomstrer og farger landskapet langs den ‘blanke kysten’

Hotell på stranden
Vi bor på det sjarmerende Hotell Kaktus, som ligger ved stranden Playa del Albir. Alle rommene har egen balkong, og det er inkludert middag syv kvelder, lunsj to av dagene og frokost hver dag. Hotell Kaktus arrangerer underholdning og byr på levende musikk de fleste kveldene i uken. Fra hotellet har du gangavstand til butikker, restauranter og barer.

Opplev fantastisk mandelblomstring i Albir!

 

Utforsk lokalområdet og det virkelige Spania

I løpet av ditt opphold i Albir vil du delta på spennende utflukter i nærområdet. Utforsk den sjarmerende fiskerlandsbyen Villa Joyosa og se fiskebåtene komme inn med dagens fangst. Besøk Guadalest, en fjellandsby med en enestående utsikt over området. Utforsk også byen Calpe og dens fantastiske naturskjønnhet.

Bilde av to av destinasjonene vi besøker på utflukt under oppholdet, Calpe og fjellansbyen Guadalest

Fritid og avslapning i Albir

I tillegg til planlagte utflukter, har du rikelig med fritid til å slappe av i solen, gå på markedene i Albir, eller besøke de sjarmerende nabolandsbyene som Altea og Benidorm.

 

Sømløs reise

Vi ordner alt, inkludert flytransport hver vei og transport på utfluktene under oppholdet.  Alt du trenger å gjøre er å glede deg over opplevelsene.

 

Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Trondheim

Opplev den vakre mandelblomstringen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 12990
Sted: Spania, Costa Blanca, Albir
Avreisedato: 10. februar 2024
Avreisested: Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 20. februar 2024

Program

Lørdag 10. februar: Hjem – Albir Vi har fremmøte på Værnes på egenhånd.  Her møter vi reiselderen og går om bord i flyet til Alicante i Spania, avgang kl.14,15. Etter 4 timer ankommer vi Spania, og tar plass i bussen som tar oss med til Albir hvor vi sjekker inn på Hotell Kaktus som ligger ved Playa del Albir. Alle rom har balkong. Under oppholdet har vi inkludert middag 7 kvelder og lunsj 2 dager samt frokost hver morgen.

Søndag – mandag: I Albir En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi kjører gjennom Altea, forbi småbyer som Benissa, Gata de Gorgos og Pedeguer før vi kommer til Benidoleig. Her skal vi besøke den kjente dryppstensgrotten. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten forbi Javea og Moraira til Calpe. Her skal vi være med når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. Lunsj underveis. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurerne allerede i det 7. århundre og var en muslimsk landsby. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». På vei opp hit stopper vi først i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt hvor vi også får se mengder av mandeltrær i full blomst. En tredje dag går turen til Costa Blancas hovedstad Alicante. Vi kjører ned og tar gamlebyen i nærmere øyesyn. Denne kan ved første øyekast virke litt slitt, men dette inntrykket forsvinner raskt hvis man bevilger seg litt tid til å utforske de mange smågater og smug. Til slutt bør vi ta en tur på den flotte, flislagte promenaden Explanada d’ Espanya som er flankert av høye daddelpalmer. På vei tilbake til Albir besøker vi den fargerike fiskerlandsbyen Villa Joyosa. Vi får god tid på egenhånd i Albir. Vi kan gå på marked, besøke Altea med sin spesielle gamleby, dra med lokalbussen til Benidorm, benytte oss av hotellets fasiliteter, spasere en tur på stranden osv.  Det er underholdning på hotellet de fleste kveldene i uka.

Tirsdag 20. februar: Albir – hjem  Vi spiser frokost på hotellet, og får formiddagstimene fri før vi kjører til Alicante Lufthavn. Her går vi om bord i flyet til Trondheim, avgang kl.17,10.  Etter 4 timer lander vi på Værnes og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*10 overnattinger i delt dobbeltrom
*10 frokoster
*2 lunsjer
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 750,-