Moskva – Russlands hjerte

«….Om ettermiddagen skal vi besøke Kreml som er den eldste delen av byen og har vært maktsentrum i Russland siden 1300-tallet»

Avreisedato: 16. september 2021 | 5 dager | Turpris: 9290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Vandre på den røde plass i hjertet av Russland!

Besku de vakre bygningene og inntrykkene fra den russiske kulturen

Moskva er kanskje en av verdens mest spennende byer, med en fantastisk blanding av gammelt og nytt. Vi drømmer oss tilbake i tid når vi står på Den røde plass fylt med historie og vakre bygninger. Vi minnes alle vi har hørt om opp gjennom tidene, fra Stalin og Gorbatsjov til Putin, når vi besøker maktens sentrum i Kreml. Vi får høre spennende historier fra kommunisttiden, og vi nyter utsikten over alle de forgylte kuplene som er spredd rundt om i hele byen på de ortodokse kirkene. Moskva er virkelig en opplevelse for livet – langt unna hverdagen hjemme.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev historiske Kreml

Spennende reise fylt av historie!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9290
Sted: Russland, Moskva
Avreisedato: 16. september 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 20. september 2021

Program

Torsdag: Hjem – Moskva Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagerne langs E-18 frem til Oslo og videre opp mot Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Helsinki, avgang kl.13,00. Etter en drøy time lander vi i Helsinki, og går videre til Moskva flyet. Etter en ny drøy time lander vi i Moskva kl.19,20 (lokal tid), og tar plass i bussen som tar oss med til vårt hotell i sentrum (Moskva er stor – på størrelse med landet Luxembourg – så alt er ikke innenfor gangavstand). Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: Moskva Frokost inkludert hver morgen, og middag en dag i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen får vi med oss guide hele dagen og starter med besøk på Den røde plass med den ikoniske Vasilijkatedralen med sine fargerike kupler. Vi besøker også Frelseren Kristus ortodokse kirke med sine fantastiske gullkupler, som ble gjenbygd på 90-tallet etter å ha blitt revet under Sovjetregimet. Om ettermiddagen skal vi besøke Kreml som er den eldste delen av byen og har vært maktsentrum i Russland siden 1300-tallet. Etter besøket i Kreml returnerer vi til hotellet. Den andre dagen drar vi på formiddagsbesøk til det fargerike og store markedet Izmaylovo. Her finner vi «alt» av typiske russiske suvenirer, mat og drikke. Ettermiddagen fri med uendelige muligheter. Besøk Tretyakov-museet med sine over 100 000 malerier, eller hva med å dra på oppdagelsesferd i Arbat-gata som er en av de eldste i Moskva og full av små butikker og restauranter. Den siste dagen skal vi på utflukt til VDNKh-parken som ble bygget som et galleri for sosialistisk økonomi og livsstil av Stalin i 1939. Her finner man paviljonger i forskjellig stil som representerer alle de sovjetiske republikkene og industriene. Om ettermiddagen besøker vi Kolomenskoje-museet som i dag inneholder det tradisjonelle palasset til Tsar Alexei Mikhailovich, bygget i tre med over 270 rom, tradisjonelle trekirker fra 1800-tallet og det lille trehuset til Peter den Store hvor han bodde når han oppholdt seg i Arkhangelsk. Den ene kvelden under oppholdet er det mulig å bli med på russisk folkloreshow med fargerike kostymer og fantastisk musikk (mot tillegg).

Mandag: Moskva – hjem Frokost på hotellet. Om formiddagen blir vi hentet av buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Helsinki, avgang kl.13,35. Etter en drøy time lander vi, og går videre til Osloflyet. Etter en ny time lander vi på Gardermoen kl.17,35 (lokal tid) og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

 

NB! Alle må ha elektronisk visum for å komme inn til Russland – dette koster $40 – søk på https://evisa.kdmid.ru/

 

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 200,-
*Folkloreshow kr. 630,- (må bestilles senest 30 dager før avreise)
*Elektronisk visum til Russland om vi skal ordne dette kr. 600,- (per person, inkludert $40 i visumgebyr)