Møt våren på den finske øyidyllen – Åland

Bli med til Åland – et øyrike rikt på klipper og lyngheier

Avreisedato: 07. mai 2023 | 5 dager | Turpris: 7390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 14
Bussreiser

Utforsk sjarmerende Åland

På Åland skal vi på utflukt, og starter med besøk i sjarmerende Lemland og Svinø!

Åland, beliggende midt i Østersjøen er som en perfekt blanding av Sverige og Finland. Språket og mange av tradisjonene er svenske, men øya og valutaen er under finsk styre. Øyriket er rikt på klipper og lyngheier, og har store arealer med furuskog. Man kommer derfor tett på naturen, og man finner et flott landskap og frisk luft her. Totalt består området av tilsammen 6 500 øyer, hvorav 65 av dem er bebodd med totalt 28000 innbyggere. Hovedstaden og den eneste byen på øya er Mariehamn, som har en historie tilbake til 1861.Vi bor midt i sentrum av Mariehamn og skal på flere spennende utflukter rundt omkring på øya. Opplev paradisøyer i Østersjøen sammen med oss i vår!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev det beste av Åland

Sosialt felleskap når man reiser med buss

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7390
Sted: Åland, Mariehamn
Avreisedato: 07. mai 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 11. mai 2023

Program

Søndag: Hjem – Uppsala Bussen har avreise fra Kristiansand om morgenen og tar med deltagere langs E-18 til Horten. Her tar vi den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter inn i Sverige. Vi passerer Karlstad og Ørebro før vi ankommer Uppsala hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden. 

Mandag: Uppsala – Åland Frokost på hotellet, før vi tar plass i bussen og kjører til Grisslehamn. Her tar fergeturen over til den finske øyidyllen Åland som tar 2 timer. Ved ankomst til Åland blir vi tatt med til  Hammarlands kirke, en tur til Karningsunds fiskehavn, forbi jakt- og fiskemuseet til det store Post og tollhuset som ble oppført av den russiske tsaren. Vi får også se Finstrøms kirke og Kastelholms Slott. Vi avslutter dagen i Mariehamn hvor vi skal bo midt i sentrum de neste 3 nettene. Felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: På Åland Frokost inkludert hver dag, samt middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den første dagen blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en rundtur i ”hovedstaden” Mariehamn. Mariehamn er Ålands eneste by med så vel gamle som nye bygninger, og fra Badhusfjellet får vi et fint skue utover byen.  Ettermiddagen fri.  Den andre dagen drar vi også på utflukt, og starter med besøk i Lemland og Svinø. Herfra tar vi båten ut til Fåglø, hvor vi besøker Degerby. Her får vi blant annet se et statlig Tollhus i jugendstil. Vel tilbake på hovedøya besøker vi Skippergården Pellas og Ønningeby museum før vi er tilbake i Mariehamn og vårt hotell.

Torsdag: Åland – hjem Vi har en litt tidlig avreise fra hotellet og kjører ned til fergekaia i Mariehamn. Her tar vi fergen over til Sverige og Kappelskar. Ved ankomst til Sverige tar vi plass si bussen og kjører raskeste vei via Ørebro og Karlstad tilbake til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten før vi fortsetter langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 000,-