Naturskjønne Madeira

Oppdag solfylte og frodige Madeira!

Avreisedato: 23. april 2024 | 8 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Fantastiske omgivelser på «Atlanterhavets perle»

Utflukt til Eira do Serradoal med fantastisk utsikt over ‘Nonnenes dal’…

Den vulkanske øya i Atlanterhavet blir ofte beskrevet som en flytende hage. Madeira er Portugal med vind i håret og er på mange måter et sted hvor tiden har stått stille. Øyen har et behagelig klima året rundt og er derfor også alltid blomstrende. Det mildt subtropiske klimaet gjør Madeira til et frodig naturreservat som også står på UNESCOs verdensarvliste. Øya er overraskende bratt og mer enn 50% av øya ligger over 700 moh. Det høyeste fjellet, Pico Ruivo, er hele 1862 meter høyt. Vi bor på den solfylte sørsiden av Madeira som ligger i le av fjellkjeden som skiller nord fra sør. Vårt hotell ligger med panoramautsikt i utkanten av hovedstaden Funchal. Bli med når vi utforsker den naturskjønne øya på flere spennende utflukter!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Flere spennende utflukter inkludert

Koselig Madeirakveld med underholdning og mat

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Madeira, Funchal
Avreisedato: 23. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. april 2024

Program

Tirsdag: Hjem – Madeira Bussen har avreise fra Kristiansand tidlig om morgenen og tar med deltakere langs E-18 til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Madeira, avgang kl.12,20. Etter knappe 5 timer lander vi i Funchal, og tar plass i bussen som tar oss med de siste minuttene til det gode **** Hotel Ocean Gardens som ligger med panoramautsikt over havet og områdene rundt, 10 minutters kjøretur utenfor hovedstaden Funchal,  hvor vi skal bo i 7 netter. Hotellet har basseng, restauranter og bar, og alle rommene har balkong eller terrasse. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag – mandag: På Madeira Frokost og middag inkludert hver dag. En dag får vi med oss lokalguide som tar oss med på en rundtur i Funchal sentrum. Her får vi høre den interessante historien, besøke det fargerike markedet hvor frukt, grønnsaker, blomster og fisk blir solgt. Vi besøker byparken, samt Domkirken «Se» som er bygget i manuelinsk stil. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi på ettermiddagen besøker en Madeiravinkjeller. En annen dag vi skal på utflukt starter vi med å besøke utsiktspunktet Eira do Serrado (1094 moh). Her får vi en fantastisk utsikt nesten 1000 meter loddrett ned til landsbyen Curral das Freiras – også kalt Nonnenes dal. Byen er omgitt av høye fjelltopper. Her dyrkes en spesiell type kirsebær, som brukes til fremstilling av likøren Ginja. Området er også kjent for sine mange kastanjetrær, som igjen blir benyttet til å lage likør, suppe, kake osv. Herfra fortsetter vi til Monte, hvor vi finner Madeiras valfartskirke. Vi spaserer gjennom det flotte parkanlegget hvor vi får se Madeiras skytshelgen «Nossa Senhora de Monte». Monte er også kjent for sine kurvsleder, som hver har 2 kusker som styrer og bremser, mens det går over stokk og stein ned en steinbelagt smal vei til Livrament (2,5km). En tredje dag skal vi på utflukt til pittoreske landsbyer og dramatisk kystlandskap. Vi starter dagen ved å kjøre langs sør-kysten av Madeira og kjører gjennom Camara de Lobos på vei til en av verdens høyeste kystklipper, Cabo Girao (580 moh) hvor vi får en fantastisk utsikt. Etter besøket her fortsetter vi til Ribeira Brava, før vi begynner på oppstigningen til høysletten Paul da Serra (1500 moh), hvor vi får en fantastisk utsikt over Madeiras grønne fjell. Vi kjører også over Encumeadapasset, her er øya kun 20km bred, og er vi heldig med været får vi se både den sørlige og nordlige kysten herfra. En kveld har vi inkludert Madeirakveld på restaurant utenfor hotellet med musikk og underholdning, samt lokal tradisjonell middag. Vi får også dager fri til avslapning og hygge.

Tirsdag: Madeira – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får formiddagen fri før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Funchal. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.17,10. Etter 5 timer lander vi i Norge og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 570,-