Nordlysvinter på unike Svalbard

«Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden»

Avreisedato: 19. februar 2022 | 5 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Opplev Nordlysvinter på storslagne Svalbard

…med Nordlysaften på Camp Barentz, like ved Gruve 7.

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard, og nå kan du bli med oss på Nordlysvinter her oppe. I februar begynner lyset sakte, men sikkert, å komme tilbake. Sola er akkurat kommet tilbake, og for hver dag vi er her oppe merker vi at dagen blir lengre. Om kvelden danser Nordlyset over himmelen, og blåtimen er magisk når sola kjemper for å komme over horisonten. Med sin unike natur, sitt store mangfold av arktiske dyr og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Nordlys og magisk Blåtime

Opplev Svalbard vinterstid

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Norge, Svalbard
Avreisedato: 19. februar 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 23. februar 2022

Program

Lørdag: Hjem – Svalbard Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Longyearbyen, avgang kl.14,50, og 3 timer senere lander vi på Svalbard. Her venter bussen for å ta oss inn til sentrum hvor vi skal bo i 4 netter på Funken Lodge. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag, mandag og tirsdag: På Svalbard Frokost hver dag, og felles middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi på tur med beltevogn. Her sitter vi varmt og godt mens vi beveger oss ut fra bebyggelsen, ut i villmarken. Vi blir tatt med ut i den frosne Adventdalen og vi gjør flere stopp for å se utover landskapet.  En annen dag skal vi på Nordlysaften på Camp Barentz, ca. 10 kilometer fra Longearbyen like ved Gruve 7. Her blir vi møtt av vertskapet som tar imot oss, serverer oss dagens middag samt at de byr på historiefortelling og bilder om nordlyset, og er været med oss får vi se det danse på himmelen. Under oppholdet har vi nesten 2 dager til å utforske på egenhånd, og vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise, og det kan bli fullbooket før dette. Den ene dagen er det mulig til å bli med på 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og innenfor gruvetunnelen og får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med snøscooter (hvorav ca. 2 timer med scooterkjøring). Vi kjører inn i villmarken med guide for å nyte naturen. Vi gjør flere stopp underveis og er vi heldige får vi se Svalbardrein som sparker i snøen på leit etter mat, eller en Polarrev som lusker rundt.

Onsdag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får formiddagen fri til å utforske Longyearbyen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.14,10. Flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll. Vi lander på Gardermoen kl.18,30 og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*3 utflukter
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 120,-
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Snøscooter utflukt kr. 1 995,- (pris per person, 1 scooter for 1 person)
*Snøscooter utflukt kr. 2 990,- (pris for 2 personer, 2 personer som sitter på 1 scooter og deler denne)