Normandie – En historisk reise

“I løpet av dagen skal vi besøke Omaha-stranden og den amerikanske kirkegården, ….. og det norske krigsminnesmerket”

Avreisedato: 28. april 2019 | 6 dager | Turpris: 8790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Historiske Normandie

Normandie og historie går hånd i hånd. Vikingene gikk i land på 900 tallet og etterlot seg en viktig arkitektonisk og kulturell arv, til tross for grusomhetene de begikk. Områdets storhetstid, Middelalderen, med den utmerkede krigeren William erobreren som invaderte England i 1066, er beskrevet på det fantastiske Bayeux-teppet. Den siste store hendelsen var D-dagen og slaget om Normandie som startet 6. juni 1944. 75-årsjubileet markeres i 2019. Vi får blant annet sett ‘Omaha Beach’, den amerikanske kirkegården samt Orlogsgasten – det norske krigsminnesmerket. Vi får også god tid til å utforske nærområdene på egenhånd en av dagene.Bli med på en fantastisk reise gjennom ulike tidsepoker og opplev den fantastiske naturen i området.

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev D-dag historien på nært hold

Inkludert utflukt til fantastiske Mont-Saint Michel

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8790
Sted: Frankrike, Normandie
Avreisedato: 28. april 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 03. mai 2019

Program

Søndag: Hjem – Normandie Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar med seg deltagere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Paris, avgang kl. 16,50. Etter drøye 2 timer lander vi i Paris. Vi tar plass i bussen som tar oss med langs franske motorveier (ca. 3 timers kjøring) forbi Roen og frem til koselige Bayeux. Her skal vi skal bo i 5 netter på vårt hotell beliggende i gangavstand til gamlebyen.

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: Normandie Frokost hver morgen, og middag 2 kvelder under oppholdet. Den første formiddagen tar reiselederen med de som ønsker det på en vandretur inn til Bayeux sentrum, hvor man kan besøke det kjente Bayeux-teppet. Det 70 meter lange Bayeux-teppet viser en historie som går tilbake til 1100-tallet og forteller om kampene mellom normannerne og engelskmennene som ledet opp til slaget ved Hastings. En av dagene er satt av til å utforske Normandie-kysten. I løpet av dagen skal vi besøke Omaha-stranden og den amerikanske kirkegården, samt «Orlogsgasten» med ankeret til Svenner og det norske krigsminnesmerket. En annen dag drar vi på utflukt til den fantastiske tidevannsøyen Mont-Saint Michel som med sin historie går helt tilbake til år 708. Øyen har en flott beliggenhet på en halvøy ute i den engelske kanal. Vi har inkludert inngang her, vi spiser også lunsj på egenhånd her ute før vi utpå ettermiddagen returnerer til hotellet. En dag har vi også hele dagen fri i Bayeux til å slappe av samt utforske nærområdet på egenhånd.

Fredag: Normandie – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og har en litt tidlig avreise med buss som tar oss med direkte til Giverny. Denne byen er verdenskjent gjennom maleriene til Claude Monet som bodde her fra 1883 frem til sin død i 1926. Vi besøker Claude Monets hus hvor vi kan se oss rundt på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi til flyplassen i Paris, hvor vi sjekker inn på direkteflyet tilbake til Norge, avgang kl. 14,05. Etter bare 2 timer er vi tilbake på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 000,-