Glasriket, Kalmar og Øland

Idyllisk bussreise til Sveriges sommerparadis Øland, Glasriket og Kalmar!

Avreisedato: 05. august 2024 | 4 dager | Turpris: 5690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Sveriges sommerparadis – Øland, Glasriket og Kalmar

“Vi gjør også en stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott”

Bli med oss til spennende Øland, Glasriket og Kalmar. Det er havet, kysten, skjærgården og Øland som gjør denne delen av landet til hele Sveriges sommerparadis. I innlandet finner vi store skoger, urørt natur, frisk luft og Glasriket med halvparten av Sveriges glassverk. Øland har gammelt kulturlandskap med utallige fortidsminner, kongefamiliens Solliden, gårder og urørt natur.

 

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Inkludert ett innholdsrikt program

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5690
Sted: Sverige, Växjö
Avreisedato: 05. august 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 08. august 2024

Program

Mandag: Hjem – Växjö Bussen starter fra Gardermoen kl.09,30 og Oslo S kl.10,15 før den forsetter ned gjennom Østfold til Sverige. Herfra kjører vi raskt sørover forbi Gøteborg og Varberg, før vi kjører inn i landet og fortsetter til Växjö hvor vi ankommer i tide for middag. Her Skal vi bo på Quality Hotel Royal Corner i 3 netter. Vi samles til felles middag.

Tirsdag og onsdag: I Växjö Frokost inkludert hver dag. Den ene dagen får vi litt fri om formiddagen, før vi drar på utflukt til Glasriket. Vi starter dagen med besøk på et glassverk. Alt glass blir laget for hånd ned til minste detalj, og vi får se hvordan ting blir laget, samt at vi kan gjøre fordelaktige innkjøp. Om ettermiddagen skal vi besøke Sveriges største museum for ”De omreisende” hvor vi får høre både sanne og ”usanne” historier. Dette var folket som besøkte alle glassverkene for å finne jobb under Sveriges mest fattige periode.  Vi får også servert dagens middag her, og returnerer til hotellet utpå kvelden. Den andre dagen drar vi på utflukt til Øland. Vi besøker mange små, koselige byer og får også se ruiner fra fortiden. Vi skal også få se Solliden (den svenske kongefamiliens sommerresidens). Her går vi en tur i den vakre parken med skulpturutstilling. Underveis besøker vi også de sørlige delene av Øland. Vi gjør også en kort stopp i Kalmar, hvor vi får se Kalmar Domkirke og Kalmar Slott utenfra før vi returnerer til Växjö.

Torsdag: Växjö – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører nordover i Sverige frem til Trollhättan. Her tar vi en liten pause ved de 3 generasjoner med sluser som vi finner her. Bussen kjører videre frem til Svinesund og gjennom Østfold tilbake til Oslo S, og Gardermoen som vi ankommer ca. kl. 18,30.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (33% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 014,- (enkeltrom utover 33%)