Øst-Finnmark og grenseland i nord

Avreisedato: 26. august 2021 | 5 dager | Turpris: 8890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Spennende opplevelser i grenselandet i nord

fantastiske naturopplevelser fra morgen til kveld

Bli med oss på oppdagelsesferd til grenseland i nord. Vi bor helt øst i gamle Finnmark fylke, bare noen steinkast unna den russiske grensen hvor vi skal få oppleve det barske og værharde. Vi besøker Grense Jakobselv, det koselige handelsstedet Kongsfjord, Vardø med Vardøhusfestning og heksemonumentet, både historiske forlatte og levende fiskevær, og vi krysser Barentshavet med Hurtigruten mellom Kirkenes og Vardø. Bli med å få dager fylt med fantastiske naturopplevelser fra morgen til kveld.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spektakulær natur!

Spennende historie

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8890
Sted: Norge, Kirkenes & Vadsø
Avreisedato: 26. august 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. august 2021

Program

Torsdag: Hjem – Kirkenes Bussen starter fra Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Kirkenes, avgang kl.17,55. Etter ca. 2 timer ankommer vi en av Norges og Finnmarks østligste byer og blir hentet av buss som tar oss med inn til sentrum, hvor vi skal bo de 2 neste nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: I Kirkenes Frokost om morgenen. Denne dagen drar vi på utflukt i Pasvikdalen. Vi får en flott naturopplevelse, og informasjon om historien i grenseland mot Russland. Vi følger Pasvikelva frem til Svanvik. Her besøker vi nasjonalparksenteret som forteller oss om fauna og flora i lokalområdet. Vi får god utsikt over elva og den norsk-russiske grensen underveis. Etter besøket her returnerer vi til Kirkenes hvor vi får med oss lokalguide som forteller oss den interessante historien til Kirkenes og grenseområdene i nord.

Lørdag: Kirkenes – Vadsø Frokost før vi blir vi blir hentet med buss som tar oss med til Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte Storskog grensepassering til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oscar II kapell. Etter besøket her ute returnerer vi til Kirkenes hvor vi går om bord i Hurtigruten som skal ta oss over Varangerfjorden og Barentshavet frem til Vardø. Vi nyter utsikten over havet og naturen. Ved ankomst til Vardø besøker vi Steilneset Minnested, også kalt «Heksemonumentet», som ble åpnet av Dronning Sonja i juni 2011, før vi kjører de siste milene frem til Vadsø hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag: I Vadsø Frokost på hotellet. Denne dagen skal vi på tur helt nordøst i Finnmark. Vi kjører langs nordsiden av Varangerfjorden før vi setter kursen nordover til Kongsfjord som er et gammelt handelssted med histore tilbake til rundt år 1900. Etter besøket her fortsetter vi til fiskeværa Hamna og Nordfjord som ble fraflyttet like etter krigen, og som ligger vakkert til ved Syltefjorden. Herfra er det ikke så langt igjen til Båtsfjord som er et av de mest rendyrkede fiskeværene på Finnmarkskysten i dag, med over 10 000 fiskebåtanløp i året,og flere fiskerforedlingsanlegg. Etter besøket her setter vi kursen tilbake mot Vadsø.

Mandag: Vadsø – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og kjører til Varangerbotn. Her skal vi besøke Varanger Samisk Museum hvor vi får høre og se den interessante historien til sjøsamene. Etter besøket fortsetter vi langs sør-siden av Varangerfjorden tilbake til Kirkenes Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,00. Etter ca. 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 840,-