Påsketur langs Donau med Budapest & Wien

Opplev fantastiske storbyer i Europa på årets «store» påsketur!

Avreisedato: 02. april 2020 | 12 dager | Turpris: 16990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 10
Bussreiser

Fantastiske storbyer i Europa

Opplev Europa med elvecruise på ‘årets’ påsketur

Bli med på årets «store» påsketur med en innholdsrik bussreise og et idyllisk elvecruise på Donau!  Om bord MS Vivaldi nyter vi utsikten, mens vi seiler gjennom vakkert landskap til imponerende hovedsteder. Wien setter i gang fantasien og vi ser for oss svingende valser og ball på Operaen, den Spanske Rideskole og vakre bygg. Budapest er en av verdens vakreste byer. Budapest har klart å bevare sin sjel selv om byen raskt er blitt modernisert de siste årene.  Donau renner gjennom sentrum av byen og er en slags retningsviser for besøkende som enten befinner seg på Buda- eller Pest-siden. Slovakias hovedstad Bratislava er kanskje ikke like kjent, men overrasker desto mer med sin koselige atmosfære. Underveis gjør vi også stopp innom Berlin samt brødrene Grimms eventyrtrakter i Hartz. Bli med på årets påsketur!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spennende kombinasjon med buss & elvecruise

Opplev Berlin, Budapest, Wien og Bratislava!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 16990
Sted: Påsketur gjennom Europa
Avreisedato: 02. april 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 13. april 2020

Program

Torsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går vi om bord i fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Etter 2,5 time er vi fremme i Sverige og setter kursen sørover mot Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Fredag: Kiel – Spreewald Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. Her tar vi plass i bussen og setter kursen mot Berlin. Ved lunsjtid ankommer vi Berlin og møter vår lokalguide. Vi blir tatt med på en rundtur hvor vi får se de mest kjente severdighetene som byen har å tilby – bl.a. Gedachtniskirche samt Brandenburger Tor. Etter guiderunden fortsetter vi sørover en times tid til Spreewald hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Lørdag: Spreewald – Jihlava  Frokost på hotellet før vi kjører sørover til Dresden. Her får vi med oss vår lokalguide som viser oss rundt i denne fantastiske byen som ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig. Vi får høre om oppbygningen samt se Frauenkirche og Semper-operaen. Etter besøket her kjører vi inn i Tsjekkia, forbi Praha frem til den lille byen Jihlava hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Søndag: Jihlava – Wien og MS «Vivaldi» Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører det siste stykket til Wien. Vi ankommer Wien ved lunsjtid og får med oss lokalguide som tar oss med rundt i byen og viser oss de viktigste severdighetene samt forteller oss den interessante historien som byen har å tilby. Rundturen ender opp langs Donaus elvebredd hvor vi sjekker inn på ”MS Vivaldi” som blir vårt hjem de neste 4 nettene. Om bord er frokost, lunsj og middag inkludert, samt drikke.

Mandag, tirsdag og onsdag: MS «Vivaldi» Mandag formiddag drar vi på utflukt med bussen til flotte Schloss Schönbrunn som ligger i Wien. Her får vi en guidet rundtur og ser på de fantastiske utsmykningene som er på slottet. Om kvelden setter vi kurs mot Budapest og kan nyte utsikten fra lugarvinduet eller i baren. Tirsdag ankommer vi Budapest om morgenen og vi blir møtt av vår lokalguide som tar oss rundt i Ungarns hovedstad. Vi blir imponert når vi ser alle de fantastiske byggverkene og den koselige gamlebyen. Sen kveld setter vi kursen mot Bratislava. Onsdag morgen ankommer vi Slovakias hovedstad Bratislava. Her blir vi møtt av lokalguide og blir tatt med på en vandretur rundt i gamlebyen hvor vi får sett alle de vakre bygningene. Om kvelden er det kapteinens gallamiddag.

Torsdag: Wien – Bayreuth  Vi spiser frokost på båten før vi tar plass i bussen og kjører langs Donau til Melk. Her tar vi en fotostopp ved det kjente klosteret, før vi fortsetter til den koselige byen Passau. Her tar vi dagens lunsjpause og kan se oss litt rundt i gamlebyen. Herfra fortsetter vi de siste milene opp til Bayreuth hvor vi skal bo denne natten.Felles middag.

Fredag: Bayreuth – Hartz Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen nordover mot Hartz. Vi stopper i den spennende byen Weimar som er hjembyen til den kjente dikteren Goethe samt at Martin Luther  besøkte byen flere ganger under sitt virke. Etter besøket her fortsetter vi til Halberstadt hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Lørdag: I Hartz Vi har frokost inkludert denne dagen. Hartz er kjent for sine små, vakre byer med brostenslagte gater, og bindingsverkshus tett i tett. Den ene byen er mer sjarmerende enn den andre. Vi tar en liten tur rundt, og besøker bl.a Werningerode før vi er tilbake i Halberstadt. Ettermiddagstimene fri.

Søndag: Hartz – Kiel  Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og kjører opp forbi Hamburg til Kiel.  Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles avskjedsmiddag.

Mandag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi tar fergen over til Sandefjord. Etter 2,5 time er vi tilbake i Sandefjord kl.14,30 og kjører de siste milene hjem til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*11 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*11 frokoster
*3 lunsjer
*10 middager
*Drikke inkludert på elvecruiset
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom/lugar kr. 3 465,-
*Lugar på øverste dekk på elvecruiset kr. 2 300,- (per lugar)
*Buffet Sandefjord-Strømstad kr. 500,- (per person t/r) *Utvendig lugar Gøteborg-Kiel kr. 500,- (per lugar t/r)