Påsketur på «Grensa»

«…..her skal vi bo på historiske Festningen Hotell som troner majestetisk med utsikt over byen og Glomma»

Avreisedato: 31. mars 2021 | 5 dager | Turpris: 6990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Oppdagelsesferd langs den norsk-svenske grensen!

Bli kjent med de spennende historiene

Bli med på en spennende reise langs den norsk-svenske grensen fra Kongsvinger i nord til Halden i sør. Her skal vi på oppdagelsesferd og besøke noen av de største severdighetene som vi finner langs denne delen av grensen. La deg overraske over alle de spennende historiske plassene som vi besøker underveis, og hvor utrolig koselig gamlebyen i Fredrikstad er.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev "ukjente" perler langs grensen

Spennende historie!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6990
Sted: Norge, Kongsvinger & Fredrikstad
Avreisedato: 31. mars 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 04. april 2021

Program

Onsdag: Hjem – Kongsvinger Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo, herfra fortsetter vi nordover til Kløfta før vi svinger av hovedveien og fortsetter det siste stykket forbi Vormsund og Skarnes frem til Kongsvinger. Her skal vi bo på historiske Festningen Hotell som troner majestetisk med utsikt over byen og Glomma. Ved ankomst blir vi møtt av guide som tar oss med inn i museumsdelen hvor vi får en guidet rundtur og får høre den interessante historien til festningen og områdene rundt. Vi besøker også den koselige gamlebyen i Kongsvinger før vi sjekker vi inn på våre rom, og samles til felles middag på festningen om kvelden.

Torsdag: Kongsvinger – Fredrikstad Frokost på hotellet. I dag skal vi følge den norsk-svenske grensen ned til Strømsfoss før vi ender opp i Fredrikstad. Vi starter dagen med et besøk på Magnor Glassverk. Her får vi høre historien tilbake til 1896, og får en omvisning i produksjonslokalene. Etter besøket fortsetter vi sørover til Ørje. Her skal vi besøke Kanalmuseet beliggende på Ørje Brug, som tar for seg den 200 år lange historien siden kanalene ble bygget og tatt i bruk. Etter besøket her fortsetter vi til Aremark. Her skal vi besøke husmannsplassen Bøensætre, som er et unikt eksempel på husmannskulturen i Østfold, dette var også stedet hvor TV-serien Farmen ble spilt inn i 2008. Vi får høre den interessante historien, samt se oss rundt. Herfra kjører vi til historiske Strømsfoss sluser før vi fortsetter det siste stykket til koselige Fredrikstad hvor vi skal bo 3 netter midt i sentrum. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag og lørdag: I Fredrikstad Vi har frokost inkludert hver morgen, samt middag en kveld i tillegg til ankomstdagen under oppholdet i Fredrikstad. Den ene dagen starter vi med å kjøre til Halden. Her skal vi besøke historiske Fredriksten Festning som har en historie 350 år tilbake i tid, og som har vært landets viktigste forsvarsbygg. Her får vi med oss guide som viser oss rundt og forteller den interessante historien. Lunsj på egenhånd, før vi om ettermiddagen drar på reise langs Oldtidsveien. Her finner vi Norges mest konsentrerte samling av oldtidsminner fra steinalder, bronsealder og jernalder. Vi får se både gamle steinring-felt, og helleristninger. Den andre dagen skal vi tilbringe i Fredrikstad. Vi får med oss guide som først tar oss med på vandretur i gamlebyen i Fredrikstad, Nord-Europas best bevarte festningsby. Gamlebyen består av bygninger, festningsverk og vanngraver med historie tilbake til 1600-tallet. Vi drar også til området Vaterland utenfor gamlebyen med smale brosteinsbelagte gater, og koselig trehusbebyggelse. Resten av dagen fri til å slappe av og kose seg i Fredrikstad.

Søndag: Fredrikstad – hjem Frokost på hotellet. Om formiddagen drar vi på utflukt til Hvalerøyene som består av 833 holmer og skjær. Vi besøker Skjærhalden som er det største tettstedet med Hvaler kirke og Ytre hvaler nasjonalparksenter. Etter besøket her setter vi kursen hjemover. Bussen kjører til Moss jernbanestasjon hvor det vil bli mulighet for avstigning, før bussen tar ferga over til Horten, og fortsetter langs E-18 sørover tilbake til påstigningsstedene.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 400,-