Påsketur til Alta med samiske opplevelser

«…vi får se og høre om samiske klær og tradisjoner»

Avreisedato: 31. mars 2021 | 5 dager | Turpris: 8690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Bli med i jakten på Nordlyset!

Opplev samiske tradisjoner

Bli med oss langt opp i nord til Alta – tidligere Finnmarks største by. Beliggende like ved havet og Finnmarksvidda langt nord for Polarsirkelen, og som møteplass for flere folkegrupper siden steinalderen, er dette et fantastisk reisemål. Under vårt opphold skal vi få oppleve samiske tradisjoner, besøke Finnmarksvidda i snøkledd drakt, og dra på jakt etter det fantastiske Nordlyset som synger på siste vers før Midnattssolen dukker opp litt lenger utpå våren.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Jakt på Nordlyset

Opplev samiske tradisjoner

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8690
Sted: Norge, Alta
Avreisedato: 31. mars 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 04. april 2021

Program

Onsdag: Hjem – Alta Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Alta, avgang kl.19,45. Etter knappe 3 timer lander vi i Alta, og blir hentet med buss som tar oss med det siste stykket til sentrum hvor vi skal bo i 4 netter. (Flyet gjør et stopp i Tromsø, men vi trenger ikke gå ut av flyet.)

Torsdag, fredag og lørdag: I Alta Vi har frokost inkludert hver dag, og middag 2 kvelder. Den ene dagen skal vi inn på Finnmarksvidda. Vi setter kursen mot Kautokeino. Vi nyter utsikten fra vinduene, mens vi får høre historien om tettstedet Maze, det lille samiske samfunnet som nærmest ble tvunget til fraflytting under utbyggingen av Altavassdraget tidlig på 70-tallet. Ved ankomst til Kautokeino stopper vi på Juhls sølvsmie, som er den første sølvsmia i Finnmark, og som også er et galleri hvor vi får en liten omvisning og innblikk i den samiske kultur og levesett. Vi besøker også en reindriftsame som introduserer oss for sin hverdag og levemåte. Vi spiser enkel, felles lunsj før vi returnerer til Alta. En annen dag tilbringer vi hele dagen i Alta by. Vi starter dagen med å kjøre ut til Alta Museum som er kjent for sine helleristninger. Disse ligger under snø når vi er her, men vi besøker museet med sin flotte utstilling. Etter besøket her returnerer vi til sentrum hvor vi besøker den imponerende Nordlyskatedralen. Vi får også med oss en lokalguide som tar oss med på vandretur i byen. Ettermiddagen fri. Den siste dagen har vi formiddagen fri, men det er mulig å bli med på sledetur på Finnmarksvidda med snøscooter (mot tillegg). Vi sitter på seter på slede mens vi kjører ut på vidda til Beskades-fjellene. Her kommer vi tett på fjellene og naturen i ødemarka. Denne kvelden drar vi ut av Alta til Sami Siida. Her blir vi møtt av guide som tar oss med på en omvisning, og vi får se og høre om samiske klær og tradisjoner. Her er det også mulighet til å kjøre en kort runde med reinsdyr for de som ønsker det. Etterpå får vi servert dagens middag, og blir underholdt, mens vi speider etter Nordlyset utover i ødemarken. Vi returnerer til hotellet utpå kvelden.

Søndag: Alta – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Alta. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,30. Etter 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake mot våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 800,-
*Sledetur på Finnmarksvidda kr. 1 450,- (Totalt 5 timer fra avreise hotellet til man er tilbake igjen)