Påsketur til Bodø med Svartisen og Kjerringøy

«….vi får en fantastisk utsikt over fjord og fjell»

Avreisedato: 31. mars 2021 | 5 dager | Turpris: 8290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Opplevelsesreise til Bodø!

Påsketur til Nordlands hovedstad Bodø

Bli med mellom høye fjell og dype daler til Nordlands hovedstad Bodø i påsken! Vi får oppleve fjell med snødekte topper som stuper ned i det ramsalte havet. Vi kjører en del av Kystriksveien og får oppleve Saltstraumen og imponerende Svartisen, og drar ut til handelsstedet Kjerringøy hvor vi får oppleve kritthvite sandstrender og historiske omgivelser. Vi bor midt i sentrum av Bodø og får også tid til å utforske byen på egenhånd.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Saltstraumen og Svartisen

Vi besøker Kjerringøy

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8290
Sted: Norge, Bodø
Avreisedato: 31. mars 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 04. april 2021

Program

Onsdag: Hjem – Bodø Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Bodø, avgang kl.15,30. Etter 1,5 time lander vi i Bodø. Her blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en times rundtur i byen slik at vi blir litt kjent, før vi avslutter på vårt hotell hvor vi skal bo under oppholdet. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: I Bodø Vi har frokost inkludert hver morgen, og felles middag to av de tre kveldene. Den ene dagen skal vi på utflukt langs den fantastiske kystriksveien Rv 17 sørover. Vi stopper ved Saltstraumen som ligger like sør for Bodø. Dette er en av verdens sterkeste malstrømmer, og det er imponerende å oppleve kreftene som oppstår ved tidevannet. Vi gjør også et stopp ved Ureddplassen, hvor vi får en fantastisk utsikt over fjord og fjell, og som er et minnesmerke over ubåten Uredd som gikk ned her. Vi fortsetter videre sørover forbi Glomfjord hvor vi får utsikt over Norges nest største Isbre – Svartisen – som vi kan se en av brearmene til på andre siden av fjorden. Etter besøket her kjører vi til Ørnes hvor vi skal gå om bord i en hurtigbåt som tar oss med de 1,5 timene tilbake til Bodø. Fra skipet får vi en fantastisk utsikt over denne delen av Helgelandskysten.  Enkel lunsjpakke underveis. Den andre dagen drar vi på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns filmatiserte bøker, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø utpå ettermiddagen. Den siste dagen har vi fri i Bodø og kan utforske byen på egenhånd. Dra på flymuseet, det nye jekthandelsmuseet eller dra på en liten shoppingrunde i byen.

Søndag: Bodø – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,00. Etter 1,5 time lander vi i Oslo, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsjpakke
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 600,-