Påsketur til Gotland – et unikt eventyr

«…får se den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør.»

Avreisedato: 12. april 2022 | 5 dager | Turpris: 6590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Opplev kultur og natur på vakre Gotland

Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har slåss for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, og det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Gotland ble svensk i 1679, men har et eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet. Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Utforsk ruiner og middelalderbyen Visby

Besøk på Bunge Kulturhistorisk museum

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6590
Sted: Sverige, Gotland
Avreisedato: 12. april 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 16. april 2022

Program

Tirsdag: Hjem – Sødertalje Bussen starter fra Kristiansand om morgenen, og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss. Herfra fortsetter vi gjennom Østfold inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Sødertalje hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Sødertalje-Gotland Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører den siste timen til Nynashamn. Her går vi om bord i fergen til Gotland, avgang kl.11,25 med ankomst til Gotland drøye 3 timer senere. Ved ankomst til Gotland kjører vi de siste få minuttene til hotellet hvor vi skal bo i 3 netter. Vi får ettermiddagstimene fri i Visby, før vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag og fredag: på Gotland Frokost inkludert hver dag, og middag en av dagene. . Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Bunge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. Enkel matpakkelunsj inkludert underveis denne dagen. Den andre dagen drar vi på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. I dette området finnes også huset til Pippi Langstrømpe, Villa Villekulla. Vi skal besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks. Vi får også se Hoborgsgubben. Dette er den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør. Vi har også denne dagen inkludert enkel matpakkelunsj før vi er tilbake i Visby. 

Lørdag: Gotland – hjem Vi spiser frokost før vi går tar ferga til fastlandet kl.07,45. Etter drøye 3 timer er vi fremme i Oskarshamn. Vi kjører forbi Jønkøping og Trollhattan, før vi passerer Svinesund og fortsetter til Moss. Her tar vi fergen til Horten før vi fortsetter tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 enkle busslunsjer
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 460,-