Påsketur til Gotland – et unikt eventyr

«…får se den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør.»

Avreisedato: 13. april 2022 | 5 dager | Turpris: 6590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Opplev kultur og natur på vakre Gotland

Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

På grunn av sin beliggenhet har Gotland en stormfull historie. Dansker, tyskere og russere har slåss for å innta øya og fremfor alt hovedstaden Visby. Derfor bygde innbyggerne i sin tid en mur rundt byen, og det gjør denne middelalderbyen til en opplevelse for besøkende. Gotland ble svensk i 1679, men har et eget språk og en egen kultur. Naturen er annerledes, lyset er annerledes og landsbygda og byene er også bygd opp etter andre prinsipper enn på fastlandet. Alt er i nærheten på Gotland; havet, strendene, kroene og hotellene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Utforsk ruiner og middelalderbyen Visby

Besøk på Bunge Kulturhistorisk museum

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 6590
Sted: Sverige, Gotland
Avreisedato: 13. april 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 17. april 2022

Program

Onsdag: Hjem – Gotland Bussen starter fra Kristiansand om morgenen, og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi fergen over til Moss. Herfra fortsetter vi gjennom Østfold inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Nynashamn hvor vi går om bord i fergen til Gotland, avgang kl.20,10 med ankomst til Gotland like før midnatt. Middag på egenhånd om bord. Ved ankomst til Gotland kjører vi de siste få minuttene til hotellet hvor vi skal bo i 3 netter.

Torsdag og fredag: på Gotland Frokost og middag inkludert begge dager. Den ene dagen skal vi ta turen til den nordlige delen av øya. Etter en kort fergetur over til Fårø får vi oppleve en helt spesiell natur. Her kan vi se “rauker” (klippeformasjoner), som figurerer på de fleste brosjyrer om Gotland. Vi besøker også Bunge Kulturhistorisk museum. Vi er tilbake i Visby utpå ettermiddagen. Enkel matpakkelunsj inkludert underveis denne dagen. Den andre dagen slapper vi av og kan gå på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen i Visby. Nyt en god lunsj og se utover folkelivet, eller se inn i de mange små koselige butikkene.

Lørdag: Gotland – Sødertalje Frokost på hotellet før vi drar på utflukt til den sydlige delen av øya. Fra klippen Høgklint, 6 km sør for Visby, får man en fantastisk utsikt over kysten og middelalderbyen Visby. I dette området finnes også huset til Pippi Langstrømpe, Villa Villekulla. Vi skal besøke den mest kjente kirken på Gotland, Øja Kirke, med sitt storslagne triumfkrusifiks. Vi får også se Hoborgsgubben. Dette er den store ”rauken” som er Gotlands utpost mot sør. Vi har også denne dagen inkludert enkel matpakkelunsj før vi avslutter rundturen på fergekaia. Her går vi om bord i fergen til fastlandet kl.16,00 som på 3,5 timer tar oss tilbake til Nynashamn. Ved ankomst til Nynashamn kjører vi det siste stykket til Sødertalje hvor vi skal bo denne natten. Litt sen felles middag ved ankomst hit.

Søndag: Sødertalje – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover. Vi passerer Karlstad, før vi kjører over grensen til Norge ved Ørje og fortsetter til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten før vi fortsetter tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 enkle busslunsjer
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 460,-