Påsketur til Romania med Transilvania & Bucuresti

«…fortsetter vi til Braosv. Byen har en rik historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen»

Avreisedato: 28. mars 2024 | 6 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Middelalderbyer og eventyrslott i Romania

Vi starter dagen med ett besøk på utrolig vakre Peles-slott

La deg overraske av Romania og opplev det beste landet har å tilby. Folket er gjestfrie og blide, språket kan minne om italiensk og naturen er vakker. Vi får oppleve fantastiske slott, historiske, koselige landsbyer og storbyen Bucuresti. Vi bor i den vakre hovedstaden Bucuresti og skal bli godt kjent med byen her, men vi skal også på utflukt til kulturelle høydepunkter og vakkert landskap i Transilvania. Bli med og opplev dette fantastiske landet som er ukjent for de fleste, men som har så uendelig mye å tilbys oss besøkende.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev utrolig historie og enestående natur

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Romania, Bucuresti & Transilvania
Avreisedato: 28. mars 2024
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 02. april 2024

Program

Torsdag: Hjem – Bucuresti Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 frem til Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Bucuresti, avgang kl.10,35. Etter 3 timer lander vi i Romania, og tar plass i bussen som tar oss med inn til sentrum av byen hvor vi skal bo alle 5 nettene.

Fredag – mandag: I Bucuresti frokost inkludert hver dag, samt felles middag 3 kvelder under oppholdet. En dag får vi med oss buss og lokalguide som tar oss med rundt i byen og viser oss de mest kjente severdighetene byen har å tilby, blant annet Universitetsplassen, Nasjonalteateret, Triumfbuen og den flotte Kisellef boulevard med sine vakre bygninger. Rundturen avsluttes før lunsj, og resten av dagen er fri. En annen dag møtes vi ved verdens nest største administrative bygning, Parlamentspalasset (en drøy kilometer fra hotellet – du kan gå med reiseleder, eller ta buss/taxi for egen kostnad). Det var diktatoren Nicolae Ceausescu som startet byggingen i 1984, og med over 3000 rom er bygningen fortsatt ikke ferdig. Vi har inkludert inngang og omvisning til en del av bygningen. Den tredje utfluktsdagen skal vi på tur til Transilvania. Vi starter dagen med å besøke Peles-slottet som ligger i Sinaia. Dette var hjemmet til den tidligere rumenske kongefamilien, og er utrolig vakkert. Etter besøket her fortsetter vi til Braosv. Byen har en rik historie som strekker seg helt tilbake til middelalderen. Store, åpne plasser hvor man kan nyte det gode liv, fargerike bygninger, smale, krokete brosteinsbelagte gater og det hele innrammet av fjellene Karpatene. Det er umulig å ikke la seg sjarmere av denne byen. Vi får også en dag helt fri til å slappe av og utforske Bucuresti på egenhånd.

Tirsdag: Bucuresti – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får også i dag god tid til å slappe av kose oss før vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen i Bucuresti. Her sjekker vi inn på flyet til Sandefjord Torp, avgang kl.18,45. Etter 3 timer lander vi på Torp, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 575,-