Påsketur til Tallinn med Helsingfors

«Deretter fortsetter rundturen med en vandretur i gamlebyen»

Avreisedato: 24. mars 2024 | 5 dager | Turpris: 8490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Historiske Tallinn ved Østersjøen

“vi møter vår lokalguide som skal ta oss med på en rundtur i Tallinn”

Bli med oss på tur og opplev Helsingfors- og Tallinn. Tallinn er Estlands hovedstad, og har en gamleby som fra et glansbilde, med vakre kirker, brosteinsbelagte gater og restene av en ringmur som en perfekt ramme rundt det hele. Helsingfors er Finlands hovedstad og Nordens yngste. Byen har vært en smeltedigel mellom øst og vest gjennom lang tid, og med over 450 års historie er det en flott blanding av arkitektur og historie. Under oppholdet i Tallinn bor vi på flotte Hilton Hotel.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Hyggelig påsketur med mange opplevelser

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8490
Sted: Estland, Tallinn
Avreisedato: 24. mars 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 28. mars 2024

Program

Søndag: Hjem – Stockholm (Tallinn) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og følger E-18 til Horten. Her tar vi fergen til Moss. Videre herfra til Ørje, inn i Sverige forbi Karlstad og frem til Stockholm hvor vi går om bord i skipet over til Tallinn som har avgang kl. 17,30. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer, og samles til felles middag ved avgang.

Mandag og tirsdag: I Tallinn Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Tallinn som vi ankommer kl.10,45. Ved ankomst blir vi møtt av vår  lokalguide som skal ta oss med på en rundtur i byen. Rundturen går til presidentpalasset Kadriorg, Sangfestival-stadion, Piritaparken og ruinene av Skt. Brigitteklosteret. Deretter fortsetter rundturen med en vandretur i gamlebyen. Vi får se Ordensborgen, stedet hvor Tallinn ble grunnlagt, forbi Alexander Nevskis ortodokse katedral osv. Rundturen avsluttes ved lunsjtid. Vi sjekker inn på Hilton Hotel Tallinn hvor vi skal bo i Executive rom. Her har vi tilgang til Executive lounge i 11 etasje med flott utsikt over byen fra tidlig morgen til kveld, hvor det også serveres frokost og enkel middagsbuffet om kvelden i Loungen. Resten av dagen kan vi nyte småsnacks og drikke med fantastisk utsikt. Tirsdag skal vi på utflukt til den idylliske landsbyen Haapsalu beliggende ved Østersjøen. Vi tar oss en vandretur blant de sjarmerende trehusene, og får se restene fra middealder slottet i sentrum av byen. Ettermiddagstimene fri i Tallinn.

Onsdag: Tallinn – Helsingfors (Stockholm) Vi spiser en litt tidlig frokost før vi kjører ned til fergeterminalen. Her går vi om bord i fergen kl.07,30 over til Helsingfors. Etter bare 2 timer er vi fremme og møter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur hvor vi får se de mest kjente severdighetene. Vi får bl.a. se Presidentens slott, Nasjonalforsamlingen, Senatstorget og Sibeliusmonumentet. Etter rundturen får vi tid til lunsj på egenhånd før vi drar ned til fergeterminalen hvor vi går om bord i fergen til Stockholm, avgang kl. 17,00. Vi har inkludert plass i utvendige lugarer, og kan hygge oss i en av skipets mange salonger utove kvelden.

Torsdag: Stockholm – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Stockholm som vi ankommer kl.10,00. Etter ankomst setter vi kursen hjemover. Vi passerer Örebro og Karlstad før vi krysser grensen til Norge og fortsetter til Moss. Her tar vi den korte fergeturen over til Horten og videre det siste stykket langs E-18 hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 480,-
*Luksuspakke kr. 3 000,- per rom (Litt større utvendig De Luxe lugar med dobbeltseng på fergene, samt suite på ca 65m2 med egen stue/soverom og panoramautsikt på hotellet )