Påsketur til unike Krakow

«som tar oss med til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow»

Avreisedato: 25. mars 2024 | 5 dager | Turpris: 7690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 11
Flyreiser

Opplevelsesrik påsketur til Krakow

Innholdsrikt turprogram i historiske Krakow

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawel-høyden. Krakow var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her. Byens unike gamleby gjør at Krakow er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau.

 

Tilbake til reiseoversikt

Unik gamleby på Unescos verdensarvliste

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7690
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 25. mars 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 29. mars 2024

Program

Mandag: Hjem – Krakow Bussen starter i Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her går vi om bord i direkteflyet til Krakow, avgang kl. 21,40. Etter 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste minuttene til sentrum av Krakow og vårt hotell som ligger like ved gamlebyen og nær shoppingsenter hvor vi  skal bo i 4 netter.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder. En dag under oppholdet blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen.  En annen dag drar vi til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste dagen under oppholdet blir det arrangert frivillig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau med lokalguide (mot tillegg). Denne bør bestilles samtidig med turen da antall plasser er begrenset.

Fredag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og tar det litt med ro  i Krakow. I 11-tiden blir vi hentet av buss som tar oss med til de meget kjente saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker. Etter besøket her kjører vi til flyplassen i Krakow. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo Gardermoen, avgang kl.18,40. Etter 2 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 440,-
*Utflukt med inngang og guiding i Auschwitz kr. 600,- (begrenset antall)