Cruise fra Kiel til Middelhavet

Avreisedato: 21. september 2022 | 15 dager | Turpris: 11990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Cruise fra Kiel til varmere klima

«Vi besøker en av Europas vakreste hovedsteder – Lisboa”

Bli med oss på reise fra kjølige høstmorgener i Skandinavisk farvann til å våkne opp til, en deilig fransk frokost på den spennende Normandiekysten, før turen går til vakre Lisboa og avsluttes med Middelhavets varme og deilige klima. Vi bor godt om bord i Costa Cruises flotte skip Costa Fascinosa under hele turen. Vi koser oss om bord med god mat og underholdning, kan ta oss en dukkert i bassenget eller dra på stranden på destinasjonene vi besøker.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Reiserute med mange spennende havner

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 11990
Sted: Cruise fra Kiel til Middelhavet
Avreisedato: 21. september 2022
Avreisested: Oslo Color Line Hjortneskaia
Hjemreisedato: 05. oktober 2022

Program

Onsdag: Hjem – Oslo (Kiel) Vi har fremmøte på Hjortneskaia i Oslo på egenhånd. Her går vi om bord i fergen til Kiel, avgang kl.14,00. Vi samles til felles lunsjbuffet ved avgang fra Oslo. Resten av dagen koser vi oss i hyggelige omgivelser med levende musikk rundt om på skipet. 

Torsdag: Kiel – Costa Fascinosa Vi har inkludert frokost på skipet før vi ankommer Kiel kl.10,00. Her venter buss for å ta oss det korte stykket bort til cruisekaia hvor  «Costa Fascinosa» som blir vårt hjem de neste 12 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget, og kan bli underholdt rundt om på skipet.

Fredag – tirsdag: Om bord på Costa Fascinosa  Fredag ankommer vi kongens by – København. Vi kan dra inn til Nyhavn og spise en god lunsj, eller ta oss en tur på Strøget. Lørdag har vi en dag til sjøs og kan lade batteriene til noen aktive dager som ligger foran oss. Søndag ankommer vi Dover i det sørlige England. Hva med å dra på utflukt til de verdenskjente hvite klippene som stuper ned i den engelske kanal? Mandag ligger vi til kai i Le Havre som er et perfekt utgangspunkt langs Normandie kysten. Bli med oss på utflukt langs kyststripen, eller utforsk byen og kyststripen på egenhånd. Tirsdag har vi igjen en dag til sjøs hvor vi kan slappe av etter noen spennende dager. Onsdag ankommer vi La Coruna i det nordlige spania. Fylt med historie fra det antikke romrriket og sjøfartshistorie. Dra på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen eller besøk det Maritime museet. Torsdag ankommer vi Leixoes helt nord i Portugal – ikke langt fra hovestaden Porto. Her kan vi anbefale et besøk i sentrum av Porto, og for de som har kjøpt utfluktspakke er denne turen inn til sentrum med reiseleder inkludert i utfluktspakken. Fredag ankommer vi en av Europas vakreste hovedsteder – Lisboa. Gå deg en tur i denne fantastiske byen. Lørdag har vi en dag til sjøs, stå opp tidlig om du ønsker, og gå ut på dekk når vi seiler gjennom Gibraltar stredet og kan se Spania og Gibraltar på den ene siden og Marokko på den andre siden av skipet. Søndag ankommer vi den idylliske spanske byen Cartagena. Byen ligger vakkert til ved Middelhavet, og vi kan gå på oppdagelsesferd i den fantastiske gamlebyen som er vel verdt et besøk med sitt over 2000 år gamle romerske teater, og den koselige gågaten Calle Mandag ankommer vi Valencia i Spania. Slapp av om bord og nyt den siste dagen i Middelhavsklima om bord, eller dra in til det sennende sentrum på oppdagelsesferd. 

Tirsdag: Barcelona Vi ankommer Barcelon, hvor vi møter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i byen. Vi får høre den interessante historien samt se de mest kjente severdighetene. Rundturen avsluttes i sentrum av byen hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Barcelona – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi får formiddagen fri i Barcelona. Vi drar ut til flyplassen hvor vi sjekker inn på Osloflyet som har avgang kl.17,10. Etter drøye 3 timer er vi tilbake i Norge og tar farvel med de andre for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- & flytransport
*Alle utflukter som beskrevet
*1 overnatting Oslo-Kiel med lunsj og frokost
*12 netters cruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*1 hotellovernatting etter cruiset
*1 middag etter cruiset
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 0,- (20% av alle lugarer)
*Enkeltlugar kr.3 500,-
*Utvendig lugar kr. 3 990,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 6 990,- (per lugar)
*My Drinks drikkepakke kr. 4260,- (per person. Ubegrenset med øl/vin/mineralvann og enkle drinker fra barer og restauranter om bord)
*Utfluktspakke kr. 950,- (Buss inn til Porto (kun buss, opphold på egenhånd), og 7 timers utflukt langs Normandiekysten med lokalguide)
Tillegg som må betales om bord av alle: €132 i service charge