Cruise til eventyrlige Island & Grønland

«Qaqortoq på Grønland, som med sine 3000 innbyggere er et sjarmerende tettsted som ble grunnladg i 1775 av nordmannen Anders Olsen»

Avreisedato: 22. august 2024 | 11 dager | Turpris: 22390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Fantastisk cruise med Island & Grønland

Spennede havner både på Island & Grønland

Bli med oss på et unikt og utrolig spennende cruise sommeren 2024. Vi flyr til Island og går om bord i Norwegian Cruise Lines skip som tar oss med på en fantastisk spennende reise hvor vi først besøker Djupivogur, Akureuri og Isafjordur på Island, før vi setter kursen over havet til Grønland. Her skal vi besøke  Qaqortoq, Paamiut og Nuuk før vi igjen er tilbake i Reykjavik. Opplev Island med vulkaner, geysirer og vakkert landskap og våkne opp på Grønland med hvaler og isbjørner som høydepunkt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplen Inuittenes hjemland -Grønland

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 22390
Sted: Cruise til Island & Grønland
Avreisedato: 22. august 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 01. september 2024

Program

Torsdag 22. august: Hjem – Island – MS ”Norwegian Star” Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd, hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne. Her sjekker vi inn på flyet til Reykjavik, avgang kl 07,00. Etter drøye 2 timer lander vi på Island og kjører inn til cruisehavnen i Reykjavik. Her sjekker vi inn på den litt mindre cruisebåten MS ”Norwegian Star” som blir vårt hjem de neste 10 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og kan bli underholdt av levende musikk på skipet.

Fredag 23. – lørdag 31. august: Om bord på «Norwegian Star»

Fredag legger vi til kai i Djupivogur som er en liten kystlandsby med 400 innbyggere. Byen har en historie tilbake til 1790 og har et interessant museum som forteller byens historie. Lørdag legger vi til kai i Akureyri hvor Godafoss og det vakre vulkanlandskapet er hovedattraksjonene. Søndag legger vi til kai i Isafjordur hvor man bl.a. finner Islands eldste hus fra 1743. Det er også interessant å besøke den lille fiskerlandsbyen Osvør. Mandag bruker vi til å gjøre oss kjent om bord på skipet mens vi seiler vestover mot Grønland. Tirsdag legger vi til kai i Qaqortoq på Grønland, som med sine 3000 innbyggere er et sjarmerende tettsted som ble grunnladg i 1775 av nordmannen Anders Olsen. Men, området har en  historie som går mer enn 4000 år tilbake i tid, da Saqqaq-folket haddet en lansdby her. Stedet står også på UNESCOs verdensarvliste. Onsdag ankommer vi Paamiut på Grønland, som er tilholdssted for en stor ørnekoloni, og de fargerike husene forteller historie om rikdom fra hvalfangertiden. Torsdag ankommer vi Nuuk på Grønland, som er Grønlands hovedstad. Byen er omgitt av vakker natur, og er øyas eneste ”storby”. Lørdag og søndag har vi dager til sjøs etter flotte opplevelser på Grønland.

Søndag 1. september: Reykjavik – hjem Vi spiser frokost på cruiseskipet før vi går iland og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.10,55. Etter drøye 2 timer lander vi i Norge og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*10 netters cruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge $ 200
*Enkeltlugar kr. 0,- (20% av alle lugarer)
*Enkeltlugar kr. 12 500,- (enkeltlugarer utover 20%)
*Utvendig lugar kr. 7390,- (per lugar) *Balkonglugar kr. 23 990,- (per lugar)
*Free at sea drikkepakke og 1 spesialrestaurant kr. 2 800,- per person