Cruise til eventyrlige Island & Grønland

«Lørdag legger vi til kai i Nanortalik by på Grønland, beliggende på en øy i Labradorhavet»

Avreisedato: 02. juli 2023 | 12 dager | Turpris: 23190

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Fantastisk cruise med Island & Grønland

Spennede havner både på Island & Grønland

Bli med oss på et unikt og utrolig spennende cruise sommeren 2023. Vi flyr til Island hvor vi går om bord i Norwegian Cruise Lines skip som skal ta oss med på en fantastisk spennende reise hvor vi først besøker Djupivogur, Akureuri og Isafjordur på Island, før vi setter kursen over havet til Grønland. Her skal vi besøke  Nanortalik, Paamiut og Nuuk før vi igjen er tilbake i Reykjavik. Vi får oppleve Island med vulkaner, geysirer og vakkert landskap, samt våkne opp på Grønland med hvaler og isbjørner som høydepunkt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplen Inuittenes hjemland -Grønland

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 23190
Sted: Cruise til Island & Grønland
Avreisedato: 02. juli 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 13. juli 2023

Program

Søndag 2. juli: Hjem – Island Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Reykjavik, avgang kl.08,00. Etter drøye 2 timer lander vi på Island og kjører inn til Reykjavik. Her tar reiselederen oss med på en liten rundtur før vi ender opp like i utkanten av byen denne natten. Vi samles til felles middag.

Mandag 3. juli: Reykjavik – MS ”Norwegian Star” Vi spiser frokost på hotellet, før vi drar ned til cruisehavnen i Reykjavik. Her sjekker vi inn på den litt mindre cruisebåten MS ”Norwegian Star” som blir vårt hjem de neste 10 nettene. Vi hygger oss med god mat og service, nyter utsikten fra dekket, tar oss en dukkert i svømmebassenget og kan bli underholdt av levende musikk rundt om på skipet.

Tirsdag 4. juli – onsdag 13. juli: Om bord på «Norwegian Star» Tirsdag legger vi til kai i Djupivogur som er en liten kystlandsby med 400 innbyggere. Byen har en historie tilbake til 1790 og har et interessant museum som forteller byens historie. Onsdag legger vi til kai i Akureyri hvor Godafoss og det vakre vulkanlandskapet er hovedattraksjonene. Torsdag legger vi til kai i Isafjordur hvor man bl.a. finner Islands eldste hus fra 1743. Det er også interessant å besøke den lille fiskerlandsbyen Osvør. Fredag  bruker vi til å gjøre oss kjent om bord på skipet mens vi seiler vestover mot Grønland. Lørdag legger vi til kai  i Nanortalik by på Grønland, beliggende på en øy i Labradorhavet. Navnet betyr «stedet hvor isbjørnen bor», og omgitt av høye fjell, fjorder og isbreer er det en fantastisk opplevelse. Søndag ankommer vi Paamiut på Grønland, som er tilholdssted for en stor ørnekoloni, og de fargerike husene forteller historie om rikdom fra hvalfangertiden. Mandag ankommer vi Nuuk på Grønland, som er Grønlands hovedstad. Byen er omgitt av vakker natur, og er øyas eneste ”storby”. Tirsdag og onsdag har vi dager til sjøs etter flotte opplevelser på Grønland. 

Torsdag 13. juli: Reykjavik – hjem Vi spiser frokost på cruisebåten før vi går i land i Reykjavik. Her blir vi møtt av buss som tar oss med på en utflukt. Vi kjører inn i landet til Tingvellir hvor det første alltinget fant sted i år 930. Etter besøket her fortsetter vi til ikoniske Gullfoss, før vi kjører det siste stykket til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo Gardermoen, avgang kl.18,10. Etter drøye 2 timer lander vi  i Norge, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*1 overnatting før cruiset i delt dobbeltrom
*1 frokost og 1 middag før cruiset
*10 netters cruise med alle måltider i delt dobbeltlugar
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

Tillegg som blir belastet alle om bord: Service Charge $ 160
*Enkeltlugar/rom kr. 0,- (20% av alle lugarer)
*Enkeltlugar/rom kr. 13 200,- (enkeltlugarer/rom utover 20%)
*Utvendig lugar kr. 6 990,- (per lugar)
*Balkonglugar kr. 21 990,- (per lugar)
*Free at sea drikkepakke kr. 1 650,- per person