Deilige høstdager på Toscanas Riviera med Cinque Terre

» En annen utfluktsdag skal vi dra på jakt etter Toscanas hvite gull – Marmor og Carrara»

Avreisedato: 22. oktober 2022 | 7 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Deilige Italia og Toscana!

Vi besøker fantastiske Cinque Terre

Få et avbrekk fra høsten her hjemme og bli med oss til Toscanas Riviera hvor vi skal bo 6 netter like ved havet og stranden i Lido di Camaiore. Vi skal få oppleve fantastiske Cinque Terre når vi drar på byhopping med båt langs kysten, vi skal få oppleve det bølgende Toscanske landskapet når vi drar på utflukt inn i landet, og vi drar på jakt etter Toscanas hvite gull – Carrara og Marmor. Vi får også tid til å ta oss en dukkert i Middelhavet som fortsatt har en behagelig temperatur.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Toscana & fantastiske Cinque Terre

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Italia, Toscana, Lido di Camaiore
Avreisedato: 22. oktober 2022
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 28. oktober 2022

Program

Lørdag: Hjem – Lido di Camaiore Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn på egenhånd. Her møter vi reiseleder og de andre deltakerne og sjekker inn på flyet til Pisa, avgang kl.17,20. Etter knappe 3 timer lander vi i Italia, og tar plass i bussen som tar oss den siste halvtimen frem til Lido di Camaiore, og Hotel EUR beliggende i sentrum av byen – bare 150 meter fra stranden, koselig hage og svømmebasseng. Her skal vi bo i 6 netter.

Søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag: I Lido di Camaiore Vi har frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 3 kvelder under oppholdet. Den ene dagen skal vi på utflukt nordover til fantastiske Cinque Terre. Vi starter dagen med en båttur til den nordligste av byene, Monterosso al Mare, som også er den største av de 5 byene. Her får vi fritid til å se oss litt rundt, gå en tur i gamlebyen, besøke stranden og nyte den fantastiske utsikten. Herfra fortsetter vi med «byhopping» og besøker Vernazza, Manarola og Riomaggiore i løpet av dagen. Den ene byen vakrere enn den andre. Om ettermiddagen returnerer vi til hotellet. En annen utfluktsdag skal vi dra på jakt etter Toscanas hvite gull – Marmor og Carrara. Vi skal bl.a. besøke Carrara med et av sine mange marmorbrudd som finnes her. Det er bl.a. herfra marmoren til Operaen i Oslo kommer fra. Vi får høre om prosessen for kutting og frakt av marmorblokker.  Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen skal vi inn i hjertet av Toscana. Her skal vi først besøke idyllen Lajatico, som er mest kjent for å være fødestedet til verdenskjente Andrea Bocelli. Byen er fylt med krokete gater som ender opp på hyggelige piazzaer, og det er mange koselige steder å sette seg ned og nyte utsikten over folkelivet. Etter besøket her fortsetter vi til Lucca, et av Toscanas høydepunkt. Den antikke historien er byens største attraksjon med Piazza dell’Anfiteatro og Torre Delle Ore som absolutt høydepunkt. Vi lar oss sjarmere av byen før vi returnerer til Lido di Camaiore utpå ettermiddagen. Vi får også 2 hele dager til å slappe av, kose oss og dra på småutflukter i nærområdet. Hva med å ta lokaltoget inn til det skjeve tårnet i Pisa eller Firenze, eller kanskje ta seg en dukkert på stranden mens man speider ut over Middelhavet?

 Fredag: Lido di Camaiore – hjem Frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Pisa. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,55. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen kl.15,50 og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 200,- (enkeltrom utover 20%)