Den fantastiske Mørekysten

Bli med på tur til Mørekysten! Spennende utflukter fra Molde og Aalesund.

Avreisedato: 01. juli 2021 | 6 dager | Turpris: 8390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Tur til Mørekysten – opplev vill og vakker natur

“… på tur til Mørekysten kjører vi den fantastiske Atlanterhavsveien..”

Bli med oss på opplevelsesferie i Møre og Romsdal! Vi skal i løpet av denne reisen få med oss det villeste og vakreste av natur som Vestlandet kan tilby. Vi bor 3 netter i ”Rosenes by” Molde, og vi bor 2 netter i vakre Ålesund med utflukter herfra. Få steder i Norge kan lokke med så dramatisk natur som Møre og Romsdal. Snødekte topper med loddrette fjellsider som stuper ned i dypblå fjorder. Vi skal kjøre den fantastiske Atlanterhavsveien som ble ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Opplev Norge og den vakre naturen på tur til Mørekysten med buss!

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi seiler inn gjennom den vakre Geirangerfjorden

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8390
Sted: Norge, Mørekysten
Avreisedato: 01. juli 2021
Avreisested: Oslo S & Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 06. juli 2021

Program

Torsdag: Hjem – Molde Bussen starter i Oslo ved Thon Hotel Opera kl.09,15 og Oslo Gardermoen kl.10,00. Herfra videre E-6 opp Gudbrandsdalen til Dombås og deretter ned den vakre Romsdalen. Variasjonene er helt utrolige. Øverst i dalen møter vi et åpent landskap som går over i en smal og frodig dal. Lengst nede er du klemt mellom mektige klatrefjell, Trollveggen og Trolltindene på den ene siden, og fjelltoppen Romsdalshorn på den andre. Fra Åndalsnes følger vi Romsdalsfjorden til Molde. Her skal vi bo 3 netter i sentrum. Middag om kvelden.

Fredag og lørdag: I Molde Frokost hver dag og felles middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. En av dagene skal vi besøke Kristiansund. Vi kjører den fantastiske Atlanterhavsveien som ble kåret til århundrets byggverk av det norske folk. Atlanterhavsveien er 8274 meter lang og stod klar 7. juli 1989. Denne storslåtte veien går helt ut i havgapet og er en fantastisk naturopplevelse. Kristiansund ligger på 3 øyer rundt Norges beste og vakreste naturhavner. De 3 øyene er bundet sammen av bruer. Kristiansund ble grunnlagt og fikk sin status av den dansk-norske kong Christian VI i 1752, men det har bodd folk her ute i ca. 10.000 år. Den andre dagen skal vi besøke Bud, et lite, gammelt fiskevær i Fræna kommune. Her finner vi også Ergan Kystfort som er et av de større festningsanleggene tyskerne bygde langs kysten i det forsvarssystemet de kalte Atlanterhavsvollen. Etter besøket her, fortsetter vi langs Hustadvika før vi ender opp midt på Atlanterhavsveien der den berømte ”Saga Siglar” venter for å ta oss ut til Ragnar Thorseths Håholmen. Her får vi oppleve Håholmens historie, og deretter vises en fascinerende film om Ragnar Thorseths eventyrlige opplevelser fra vikingeskipseilasene.

Søndag: Molde – Ålesund Frokost på hotellet. Vi får litt fri om formiddagen til å utforske Molde på egenhånd. Når vi må ut av rommene på hotellet setter vi kursen mot Ålesund. Vi tar først fergen over fjorden før vi kjører de siste milene frem til Ålesund (etter vår mening – Norges vakreste by!) hvor vi tar inn på vårt hotell for 2 overnattinger. Felles middag denne kvelden.

Mandag: I Ålesund Frokost på hotellet. Ålesund er lett å la seg fascinere av. Byen er ung til sinns, og har en dramatisk historie å vise tilbake til. I 1904 ble byen herjet av brann og 10.000 mennesker ble husløse. Opp fra asken reiste det seg en ny by, denne gang i Jugendstil. Med et mangfold av tårn, spir og vakre utsmykninger er den som tatt rett ut fra fantasiens verden. Vi tar også en tur opp på Aksla der vi får en fantastisk utsikt.

Tirsdag: Ålesund – hjem Frokost. Vi pakker i bussen og kjører til Magerholm. Her tar vi ferga over til Sykkylven og kjører til Hellesylt. Her går vi om bord i turistferga som tar oss med inn gjennom den vakre Geirangerfjorden forbi fossene de Syv Søstre og Brudesløret. Vi nyter utsikten, og hører på den interessante guidinga over høyttalerne. Ved ankomst til Geiranger tar vi igjen plass i bussen og vi snirkler oss opp fra fjorden til høyfjellet, vi passerer Lom og fortsetter raskeste vei hjem. Vi ankommer Gardermoen ca. kl.19,00.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 500,- (enkeltrom utover 20%)