Førjulsidyll i Lofoten

«…det mest spektakulære stykket til Hurtigruten – gjennom Raftsundet»

Avreisedato: 04. november 2020 | 5 dager | Turpris: 8190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 1
Pensjonistforbundet

Jakten på Nordlyset i Lofoten

Vi får oppleve blåtimen i fantastiske omgivelser, vi skal på Vikingfest, og ikke minst drar vi på jakt etter nordlyset.

Lofoten – en vakker del av Norge, som gir oss assosiasjoner til det barske og værharde. Naturen er like fantastisk om vinteren som om sommeren. Fra åpent landskap til ramsalt sjøsprøyt, bratte fjell som stuper ned i havet, og vakre fiskevær i idylliske Lofoten. Under oppholdet får vi oppleve Henningsvær som har pyntet seg til førjulstiden, vi seiler med Hurtigruten gjennom vakre Raftsundet, vi får oppleve blåtimen i fantastiske omgivelser, vi skal på Vikingfest, og ikke minst drar vi på jakt etter nordlyset.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev blåtimen i fantastiske omgivelser

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8190
Sted: Norge, Lofoten
Avreisedato: 04. november 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 08. november 2020

Program

Onsdag: Hjem – Lofoten Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn og går om bord i flyet til Evenes, avgang kl.09,00. Flyturen tar ca. 1,5 time. Ved ankomst tar bussen oss via Lofast til Svolvær. Her skal vi bo midt i sentrum i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: I Lofoten Frokost inkludert hver dag, middag 2 kvelder inkludert ankomstdagen. En dag starter vi med besøk i «Lofotens Venezia», Henningsvær. Under besøket vårt foregår Førjulseventyr i Henningsvær. Da åpner gallerier, butikker og restauranter opp og vi kan gå på oppdagelsesferd og komme i ordentlig førjulsstemning. Etter besøket her kjører vi til Lofotr Vikingmuseum. Her får vi høre historien til verdens største langhus med historie 1000 år tilbake i tid. Vi har også inkludert dagens middag på vikingvis, lammesodd. Vi returnerer til Svolvær utpå tidlig kveld. En annen dag skal vi på tur til Vesterålen vi kjører til Fiskebøl hvor vi tar fergen til Vesterålen og Melbu. Herfra er det ikke langt igjen til Stokmarknes. Her får vi litt tid på egenhånd før vi går om bord i Hurtigruten. Vi skal bli med på det som sies å være det mest spektakulære stykket til Hurtigruten – gjennom Raftsundet. Vi nyter den fantastiske utsikten når vi i blåtimen seiler gjennom Raftsundet, og om vi er heldige får vi se nordlyset når vi nærmer oss Svolvær som vi ankommer kl.18,30. En kveld under oppholdet drar vi sen kveld på nordlyssafari. Vi får med oss egen guide som tar oss med til nordsiden av Lofoten og bort fra gatelyktene på jakten etter nordlyset (værforbehold om man får se nordlys eller ei). Den ene dagen blir det arrangert frivillig Fiskeværsvandring på Svinøya for de som ønsker (mot tillegg). Her får man høre hvordan Lofotfiskerne levde for over 100 år siden, og vi får mulighet til å smake tørrfisk (transport til Svinøya 1,5 km til fots eller med taxi for egen regning).

Søndag: Lofoten – hjem Vi tar oss god tid til frokost om morgenen før vi tar farvel med Svolvær og Lofoten for denne gang. Vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen på Evenes og tar Osloflyet med avgang kl. 15,20. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter og aktiviteter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 600,- (enkeltrom utover 20%)
*Fiskeværsvandring Svinøya kr. 400,- (per person, ca. 1,5 time)