Fra fjord til fjell i Telemark

«….vi kjører til Porsgrunds Porselænsfabrik som har en historie tilbake til 1886»

Avreisedato: 15. august 2021 | 5 dager | Turpris: 7390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Koselig rundreise i Telemark

Opplev sluseseilas med MS Victoria

Bli med oss på en spennende reise fra fjord til fjell i Telemark. De 2 første nettene bor vi i vannkanten i sjarmerende Langesund, mens vi bor på høyfjellet på Rauland de 2 siste. Dagene våre er fylt med historie med alt fra Ibsens Venstøp, til en seilas langs Telemarkskanalen, tur i fotsporene til Tungtvannssabotørene og avsluttes med Bergverkshistorie på Kongsberg. En tur fyllt med opplevelser fra start til slutt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Historisk sluseseiling med MS Victoria

Reiseleder med på heleturen

Reisefakta

Turpris: 7390
Sted: Norge, Telemark
Avreisedato: 15. august 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen & Oslo S
Hjemreisedato: 19. august 2021

Program

Søndag: Hjem – Langesund Bussen starter fra Oslo Gardermoen kl.10,00 og fortsetter langs E-6 til sentrum av Oslo hvor vi har avreise kl.10,45. Herfra videre langs E-18 frem til Larvik. Her svinger vi av hovedveien og kjører ut til idyllen Stavern. Her blir det først tid til lunsj på egenhånd, før vi får med oss lokalguide som forteller oss den spennende historien med Fredriksvern Kirke, Mølleberget og Minnehallen. Etter besøket her fortsetter vi den ytre kystveien forbi Nevlunghavn og Helgeroa frem til Brevik. Her tar vi en liten stopp for å se oss rundt i det koselige trehusmiljøet før vi kjører de siste minuttene til Langesund hvor vi skal bo på Quality Hotel Skjærgården i 2 netter. Vi samles til felles middag.

Mandag: Langesund Frokost på hotellet. Denne dagen skal vi med oppdagelsesferd i nærområdet, vi kjører til Porsgrunds Porselænsfabrik som har en historie tilbake til 1886. Her får vi høre den interessante historien om fabrikken vi alle kjenner så godt. Etter besøket her fortsetter vi til Skien. Her skal vi besøke Henrik Ibsens barndomshjem, Venstøp, og Brekkeparken som er et vakkert friluftsmuseum med forskjellige bondebygninger fra Telemark, og herregården Søndre Brekke. Vi returnerer til Langesund utpå ettermiddagen.

Tirsdag: Langesund – Rauland Frokost på hotellet. Vi pakker i bussen og setter kursen innover i landet. Vi kjører til Ulefoss som er et av Norges eldste industrisamfunn med historie tilbake til 1400-tallet. Her skal vi besøke Ulefos Hovedgaard som ble bygd som sommerresidens for godseier Niels Aall og frue, her får vi en omvisning. Etter besøket kjører vi til Vrangfoss sluser hvor vi går om bord i historiske MS Victoria. Her skal vi tilbringe de neste 3 timene mens vi seiler sakte gjennom sluseanlegg og passerer vakkert kulturlandskap. Vi ankommer Fjågesund brygge hvor bussen venter for å ta oss med opp til Rauland og Rauland Høgfjellshotell hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Rauland – Rjukan Frokost på hotellet. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med inn i historien til de kjente Tungtvannssabotørene. Vi får se og hør om hvordan hele operasjonen skjedde, og hvordan den utrolige operasjonen lykktes. Etter dette kan vi velge om vi vil ha fritid i Rjukan sentrum eller besøke Vemork industriarbeidermuseum (inngang ikke inkludert). Om ettermiddagen tar vi en tur til fjells med Krossobanen opp i 886 moh, hvor vi har en helt unik og fantastisk utsikt over store deler av fjellheimen som omkranser Rjukan, med ikoniske Gaustatoppen som høyeste punkt. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag: Rauland – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen hjemover. Vi tar en stopp ved Heddal Stavkyrkje. Her har vi inkludert inngang og omvisning. Etter besøket her fortsetter vi til Kongsberg hvor vi skal besøke det interessante Bergverksmuseet. Også her har vi inkludert inngang og omvisning. Vi får fritid til lunsj på egenhånd i Kongsberg, før vi fortsetter de siste milene tilbake til Drammen, og herfra E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Vi beregner å være tilbake på Gardermoen ca. kl.18,00. (De som har påstigning sør for Drammen blir sluppet av ved Drammen stasjon – og må koste togbilletten herfra selv).

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1040,- (enkeltrom utover 20%)