Historiske Granavolden Gjæstgiveri

«…..Etter besøket her får vi litt tid i det historiske trehusmiljøet i gamlebyen før vi møtes ved kaia»

Avreisedato: 10. august 2021 | 4 dager | Turpris: 7890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Seilas med Skibladner med inkludert Lakse middag

En reise med litt ekstra gode hoteller & mat

Bli med på denne reisen hvor vi skal bo godt på historiske Granavolden Gjæstgiveri, og det er fokus på litt ekstra god kvalitet og kortreist mat underveis på turen. Vi skal også få med oss opplevelser som seilas med Skibladner, gå i fotsporene til Sigrid Undset på Lillehammer og vi skal få oppleve moderne kunst og design når vi besøker Kistefos med galleriet «The Twist».

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Skibladner og Kistefos Museum

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7890
Sted: Norge, Granavolden
Avreisedato: 10. august 2021
Avreisested: Oslo S & Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 13. august 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Granavolden Bussen starter fra Oslo sentrum kl.10,30 og tar på deltakere ut av byen opp mot Gardermoen, hvor vi har avreise kl. 11,30. Herfra fortsetter vi opp til Eidsvoll hvor vi finner Loftet Gårdsbutikk som sies å være Norges fineste i sitt slag, her har de også kafe. Ved ankomst får vi servert dagens lunsj, før vi kan se oss rundt på Loftet hvor man finner skjulte skatter av interiør og nostalgi hånd i hånd i et unikt miljø. Etter besøket her kjører vi langs Hurdalssjøen over Skrukkelia og frem til Granavolden Gjæstgiveri som blir vårt hjem de neste 3 nettene. Gjestgiveriet ligger på en høyde midt i Hadelands historiske hjerte. Det har vært gjestgiveri på stedet helt siden 1657 og vi får oppleve en fantastisk gjestfrihet. Stedet var også vertskap for regjeringens konferanser i 2019. Gjestgiveriet ligger i dag på et gårdstun med rom fordelt rundt i forskjellige hus på eiendommen. De har også en koselig hovedbygning med restaurant og oppholdsrom. Vi får med oss guide som tar oss med på en historisk vandring på gården og i nærområdene ved ankomst. Om kvelden samles vi til en god middag basert på lokale råvarer.

Onsdag og torsdag: På Granavolden Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi på utflukt langs Mjøsa. Vi kjører opp til Lillehammer hvor vi skal besøke hjemmet til en av Norges største forfattere – Sigrid Undset. Det var her hun jobbet og levde da hun skrev flere av sine største verk. Vi får med oss guide som forteller oss den interessante historien. Etter besøket her får vi litt tid i det historiske trehusmiljøet i gamlebyen før vi møtes ved kaia hvor vi skal være med ærverdige DS Skibladner som skal ta oss med på ettermiddagsseilas ned til Gjøvik. Vi nyter de historiske omgivelsene, og har inkludert en litt tidlig middag som selvfølgelig er skipets signaturrett: Laks til hovedrett og jordbær til dessert. Ved ankomst Gjøvik tar vi plass i bussen og kjører tilbake til Granavolden. Om kvelden blir vi servert enkel kveldsmat. Den andre dagen skal vi på en liten tur i nærområdet. Vi starter dagen med besøk på Hadeland Folkemuseum hvor vi får se middelalderkirken Tingelstad gamle kirke, Dynnasteinen og kanskje vi kan høre hjertet til vikingkongen Halvdan Svarte banke nede i gravhaugen på Halvdanshaugen. Vi skal også besøke Glasslåven kunstsenter hvor det er samlet 14 forskjellige verksteder for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverker, samt galleri og kunstutsalg. Resten av dagen fri i hyggelige omgivelser på Granavolden. Felles middag om kvelden.

Fredag: Granavolden – hjem Frokost før vi pakker i bussen og setter kursen hjemover. Vi kjører det korte stykket til Jevnaker hvor vi skal besøke det fantastiske Kistefos museet som ble åpnet i 2020. Skulpturpark, kunstgalleriet «The Twist» og industrihistorie er bare noen stikkord. Vi får med oss guide som viser oss rundt i deler av utstillingen. Etter et fantastisk opphold fortsetter vi til historiske Kleivstua hvor vi får servert en bedre lunsj som avslutning på turen.  Etter besøket kjører vi til Drammen og videre til Oslo hvor vi ankommer ca. kl.16,30, før bussen fortsetter opp til Gardermoen og ankomst ca. kl.17,30.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 lunsjer
*3 middager
*1 kveldsmat
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 900,- (enkeltrom utover 20%)