Historiske opplevelser langs Pilegrimsleden

«….med oss guide som tar oss med på vandring langs Pilegrimsleden fra Ringebu Prestegård»

Avreisedato: 27. mai 2021 | 5 dager | Turpris: 10490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 4
Pensjonistforbundet

Reise i Pilegrimenes fotspor

En reise med litt ekstra gode hoteller & mat

Bli med på en reise langs den mest populære av de 9 St. Olavs Pilegrimsledene fra Oslo gjennom Gudbrandsdalen til Trondheim og Nidarosdomen. Underveis bor vi på flere gode hoteller med historisk sus, og skal nyte god mat. Vi skal besøke fantastiske attraksjoner, og få fortalt den spennende historien til stedene som besøkes underveis. Vi avslutter turen med 2 netter på *****Britannia Hotel med middag i Palmehaven.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Bli med på en reise i pilegrimenes fotspor

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10490
Sted: Norge, Oslo-Trondheim
Avreisedato: 27. mai 2021
Avreisested: Oslo S & Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 31. mai 2021

Program

Torsdag: Hjem – Nermo hotell Bussen starter fra Oslo sentrum kl.10,00 og tar på deltagere langs E-6 opp mot Gardermoen. Herfra fortsetter vi opp langs Mjøsa og tar turens første stopp på Gården Bryhni Søndre. Her får vi servert turens første felles måltid – en deilig lunsj. Etter besøket her fortsetter vi opp til Hamar. Her skal vi besøke Domkirkeodden hvor vi får med oss syngende guide som tar oss med tilbake til middelalderen med gregoriansk sang, og forteller oss om den interessante historien. Etter besøket her fortsetter vi forbi Lillehammer til familiehotellet Nermo Hotel som nå drives av femte generasjon, og har en historie tilbake til 1877. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Nermo hotell – Otta Vi spiser frokost på hotellet og fortsetter ferden nordover langs Pilegrimsleden i Gudbrandsdalen opp til Ringebu. Her skal vi besøke den eneste bevarte stavkirken i Gudbrandsdalen – Ringebu Stavkirke. Her får vi først med oss guide som tar oss med på vandring langs Pilegrimsleden fra Ringebu Prestegård med fantastisk utsikt over dalen, forbi restene av bygdeborga og den nye «Tankeplassen» med Ånon Versto sine skulpturer. Vi avslutter turen ved Ringebu Stavkirke hvor vi har inkludert inngang. Etter besøket her fortsetter vi det korte stykket til Dale-Gudbrands Gård. Her har vi inkludert dagens lunsj, samt at det kommer en historieforteller og tar oss med tilbake i tid til 1021 når møtet mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand fant sted. Møtet er beskrevet i Heimskringla og markerer starten på kristendommen i Gudbrandsdalen. Etter besøket her fortsetter vi til Otta hvor vi skal bo denne natten. Om kvelden drar vi til fjells opp til Høvringen hvor vi skal besøke en seter og får servet dagens middag.

Lørdag: Otta – Trondheim Frokost på hotellet. I dag tar vi fatt på Dovrefjell, og fortsetter siste del langs Pilegrimsleden til Trondheim. Vi kjører opp til Dombås og videre over Dovrefjell til Kongsvold Fjellstue som er en gammel skysstasjon med 20 bygninger og historisk interiør. Pilegrimsleden går gjennom gårdstunet, og vi har inkludert formiddagskaffe her. Herfra fortsetter vi mot Trondheim og ankommer Sverresborg museum. Her blir vi tatt med på omvisning i friluftsmuseet og får høre om historien til byen og bygdene rundt opp gjennom tidene frem til i dag. Etter besøket kjører vi til sentrum hvor vi skal bo på Reitan familiens nyrestaurerte *****Britannia Hotel de 2 neste nettene (for de som virkelig ønsker seg en matopplevelse så anbefaler vi å bestille bord i Michelinrestauranten Speilsalen denne kvelden på telefon 73800805 – må bestilles i god tid for å få plass).

Søndag: I Trondheim Frokost på hotellet. Om formiddagen får vi med oss lokalguide som tar oss med i buss og til fots gjennom de historiske gatene i Trondheim. Rundturen ender opp ved Nidarosdomen hvor vi har inkludert inngangsbilletter. Resten av ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd. Om kvelden samles vi til felles avslutningsmiddag i Palmehaven på hotellet.

Mandag. Trondheim – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen og tar fatt på hjemveien. Vi kjører raskt sørover gjennom Østerdalen. Forbi Røros og Elverum til Gardermoen med ankomst her ca. kl.18,00 og videre langs E-6 tilbake til Oslo hvor vi ankommer ca. kl.19,00. Underveis tar vi farvel med de andre gjestene og reiselederen for denne gang.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 lunsjer
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 500,- (enkeltrom utover 20%)