Historiske Trondheim med Frosta & Hitra

«…..Her har vi inkludert dagens lunsj på den sjarmerende Klostergården»

Avreisedato: 16. september 2021 | 5 dager | Turpris: 5290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Spennende historie i Trondheim

Utflukter til Frostating & Hitra

Bli med oss til Trondheim – den lille, sjarmerende storbyen. Trondheim har en fantastisk spennende historie som strekker seg mer enn 1000 år tilbake i tid, og det ligger en aura av kongelighet over byens historie. Etter at Olav Tryggvasson lot sitt sete bygge her i 997 ble Nidaros, senere Trondheim, raskt et viktig handelssentrum. En dag drar vi på utflukt til Frosta hvor vi får se historiske attraksjoner som Frostating, Logtun og klosterruiner, og en annen dag skal vi spise ”verdens beste” krabber direkte fra havet utenfor Hitra.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Trondheim og området rundt

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5290
Sted: Norge, Trondheim
Avreisedato: 16. september 2021
Avreisested: Trondheim
Hjemreisedato: 20. september 2021

Program

Torsdag: Hjem – Trondheim Vi reiser til Trondheim på egenhånd med buss, tog, fly eller privatbil og møtes på Quality Hotel Augustin midt i sentrum av byen kl.15,30. Her møter vi reiselederen og blir introdusert for de andre turdeltakerne før vi skal ut på en guidet rundtur i sentrum av byen. Vi får høre den interessante historien, og se de mest kjente severdighetene utenfra, så som Nidarosdomen, Den gamle bybro, Stiftsgården osv. Vi avslutter dagen med felles middag om kvelden.

Fredag, lørdag og søndag: I Trondheim Frokost inkludert hver morgen.  Den ene dagen skal vi på en spennende utflukt til Frosta, hvor vi skal besøke Frostating og Tautra. Frostating var det største av de fire lagtingene i middelalderen – og har en historie tilbake til år 600 – og det var her den første lovboka som gjaldt for hele Norgesriket ble ferdig og innført i 1274. Vi stopper også ved Logtun kirke som er en eldgammel steinkirke med historie tilbake til 1400-tallet. Etter besøket her kjører vi ut på øya Tautra hvor vi skal besøke restene av et Cistercienserkloster med historie tilbake til 1200-tallet. Her har vi inkludert dagens lunsj på den sjarmerende Klostergården, hvor de også har gårdsbutikk og et mikrobryggeri. Vi returner til Trondheim utpå ettermiddagen. Lørdagen har vi dagen fri i Trondheim. Reiseleder tar med de som ønsker det til Erkebispegården og Nidarosdomen (inngang ikke inkludert), men det er også mange andre attraksjoner å utforske – man kan besøke historiske Sverresborg eller ta en tur ut til Munkholmen – mulighetene er mange. Den siste dagen skal vi på utflukt til Hitra. Øya er bl.a. kjent for å være hjemsted til noen av verdens beste krabber, og krabbesesongen starter i september.  På Hitra besøker vi først Kystmuseet. Her får vi med oss guide som forteller oss den interessante historien om folket i Flatvika og den spennende historien om Russerforliset.  Vi skal også besøke Dolm kirke som er Hitras eldste kirke fra middelalderen. Denne har, som mange andre middelalderkirker, brent flere ganger. Vi får en omvisning i kirken samt i det historiske kulturlandskapet rundt. Vi avslutter Hitra-besøket med et måltid med kortreist skalldyrsmiddag. Vi returnerer til Trondheim og vårt hotell.

Mandag: Trondheim – hjem Frokost på hotellet før vi tar vi farvel med reiselederen og de andre turdeltakerne for denne gang. Hjemreise på valgfri måte for egen kostnad.

Prisen inkluderer

*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 500,- (enkeltrom utover 20%)