Kroatiske perler på Dalmatia kysten

«…drar vi på utflukt til øya Pag. Her skal vi besøke den koselige gamlebyen i Pag by»

Avreisedato: 14. september 2022 | 9 dager | Turpris: 10690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Kroatiske perler – Dalmatia kysten

Bli med til vakre Kroatia!

Kroatia – et typisk middelhavsland – sol, strand, øyer og vann – livsnyterens land, der jutri (i morgen) er et viktig ord for å bekjempe stress og mas. Det man ikke rekker i dag, rekker man kanskje i morgen ? De første nettene bor vi i vannkanten i Petrcane like nord for Zadar, og de siste nettene bor vi i koselige Vodice like nord for Split – begge midt i regionen Dalmatia. Begge hotellet ligger vakkert til med utsikt over Adriaterhavet.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Zadar & historiske Split

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10690
Sted: Kroatia, Dalmatia kysten
Avreisedato: 14. september 2022
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 22. september 2022

Program

Onsdag: Hjem – Petrcane Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Zadar, avgang kl.16,30. Etter 2,5 timer lander vi i Kroatia, og tar plass i bussen som tar oss med like nord for Zadar hvor vi skal bo på Hotel Pinja beliggende i vannkanten. Her skal vi kose oss de neste 5 nettene, og samles til felles middag om kvelden. 

Torsdag, fredag, lørdag & søndag: I Petrcane Vi har inkludert frokost og middag hver dag. En dag drar vi på utflukt til Zadar, hvor vi får med oss lokalguide gjennom gamlebyen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her får vi se de mest kjente severdighetene med bl.a. det antikke forumet, den gamle kirken St. Donat og katedralen St. Anastasia. Vi drar også ut på landsbygda for å besøke en vingård. Underveis får vi fantastisk utsikt over Zadar og øyene som omgir byen, og vi skal prøvesmake viner. En annen dag drar vi på utflukt til øya Pag. Her skal vi besøke den koselige gamlebyen i Pag by, i tillegg til å se oss rundt på øya. I løpet av dagen skal vi også besøke en lokal osteprodusent hvor vi får prøvesmake lokale spesialiteter.  Vi får også 2 dager fri til å slappe av og dra på småutflukter på egenhånd.

Mandag: Petrcane – Vodice Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med sørover langs den vakre kysten mot Vodice. Vi kjører til Sibenik som har en fantastisk vakker gamleby. Her kan vi se oss rundt, samt at vi får tid til å spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi det lille stykket til Vodice by hvor vi skal bo 3 netter på gode Hotel Villas Arausana & Antonina. Hotellet ligger like ved Plava-stranden, og et par steinkast fra sentrum. Felles middag. 

Tirsdag og onsdag: Vodice Vi har inkludert frokost hver dag, og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen.  Den ene dagen starter vi med å kjøre til ”storbyen” Split. Byener er kjent for sin flotte gamleby, og Diokletians palass er hovedattraksjonen her. Om ettermiddagen besøker vi den utrolig sjarmerende Trogir. Byen har en veldig hyggelig gamleby, med sin flotte katedral fra det 13. århundre som landemerke. Etter besøket her returnerer vi til Vodice. Den andre dagen har vi hele dagen fri.  

Torsdag: Vodice – hjem Vi spiser en litt tidlig frokost, før vi tar plass i bussen og setter kursen mot flyplassen i Split. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.10,15. Etter 2,5 timer ankommer vi Gardermoen, og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 960,- (enkeltrom utover 20%)